Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) ще проследи маршрута на шейната на

...
Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) ще проследи маршрута на шейната на
Коментари Харесай

Космическото командване на САЩ ще проследи маршрута на дядо Коледа

Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) ще наблюдава маршрута на шейната на Дядо Коледа макар частичното прекъсване на активността на държавното управление на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Американските въоръжени сили успокоиха през днешния ден малчуганите, че НОРАД ще ги държи в течение по кое време ще си получат подаръците в коледната нощ. Това ще стане с помощта на стотици доброволци във военновъздушната база " Питърсън " в щата Колорадо. Необходимите средства ще бъдат обезпечени от бюджета на министерството на защитата на Съединени американски щати, утвърден по-рано тази година.

Утре НОРАД ще наблюдава пътя на Дядо Коледа за 63-и път. Традицията датира от 1955 година, когато вестник разгласява реклама с телефонен номер на Добрия дъртак. Номерът обаче се оказал на Континенталното военновъздушно командване, предшественика на НОРАД. Въпреки грешката, военните отговаряли на драго сърце на питанията на децата къде се намира Дядо Коледа.

Федералното държавно управление на Съединени американски щати спря отчасти работа, защото демократите и републиканците в Конгреса не съумяха да се спогодят за неговото финансиране поради настояването на президента Доналд Тръмп в законопроекта да бъдат планувани 5 милиарда $ за създаване на стена по границата с Мексико.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР