Северна Македония доказа, че е демократична страна, прилагаща необходимите реформи

...
Северна Македония доказа, че е демократична страна, прилагаща необходимите реформи
Коментари Харесай

Словения: Северна Македония е направила повече от всеки друг за членство в ЕС

Северна Македония потвърди, че е демократична страна, прилагаща нужните промени и постигнала голям прогрес в областта на междуетническите връзки. Страната е на евроатлантическия път и е направила повече от която и да било друга кандидатка за участие, съобщи ръководителят на словенския парламент Деян Жидан в тирада пред депутатите от Народното събрание на Северна Македония във вторник, съобщи МИА.

Искрено се надявах, че ние можехме да отпразнуваме още една значима стъпка - началото на присъединителни договаряния с Европейски Съюз. Аз персонално споделих с вас възприятието си на отчаяние от Европейския съвет през октомври. Историческата неточност, както я назова ръководителят на Европейската комисия, която, въпреки и мимолетна, към момента значи отнемане от вяра за напредък, сподели Жидан.

Той посочи, че Западните Балкани и тяхната европейска вероятност ще бъдат главен приоритет на словенското председателство през втората половина на 2021 година, предава Българска телеграфна агенция.

Председателят на словенския парламент организира през днешния ден срещи със служебния министър председател Оливер Спасовски и президента на Северна Македония Стево Пендаровски.

Република Словения е потвърден другар и покровител на Северна Македония във всеки аспект, изключително в процеса на евроинтеграция, което бе доказано от бързата ратификация на присъединителния протокол към НАТО в Народното събрание, посочи през днешния ден президентът на Северна Македония Стево Пендаровски.

В диалога сред Деян Жидан и служебния министър председател Оливер Спасовски бе изтъкнато, че присъединението на Северна Македония към НАТО е голяма победа и стъпка напред в процеса на европейска интеграция. В известие на държавното управление се споделя, че Словения интензивно подкрепя напъните на Северна Македония да обезпечи дата за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР