Северна Корея сигнализира за предстоящо изстрелване на сателит, съобщават японски

...
Северна Корея сигнализира за предстоящо изстрелване на сателит, съобщават японски
Коментари Харесай

Северна Корея подготвя повторно изстрелване на сателит

Северна Корея алармира за идно изстрелване на спътник, оповестяват японски медии, което е явен опит за повтаряне на несполучливия опит с боен спътник, който падна в морето през май.


Пхенян е уведомил японската брегова защита, че има намерение да изстреля спътник в интервала 24-31 август, заяви осведомителната организация Киодо.

През май Северна Корея изстреля нещо, което дефинира като първия си боен разследващ сателит, само че ракетата, която го носеше, се разруши в морето минути след излитането.

Северна Корея съобщи, че е създала шпионския сателит като нужен контраст на възходящото военно наличие на Съединени американски щати в района.

Междувременно държавната осведомителна организация на Северна Корея осъди " нападателния темперамент " на военните учения сред Съединени американски щати и Южна Корея.

В коментар KCNA предизвести, че в случай че ученията включват " нуклеарна провокация ", опцията " за термоядрена война на Корейския полуостров ще стане по-реална ".

Съединените щати, Южна Корея и Япония осъдиха изстрелването на спътника през май като нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации, забраняващи на нуклеарната страна да употребява технологии за балистични ракети.

Анализатори настояват, че има доста софтуерно припокриване сред създаването на междуконтинентални балистични ракети и опциите за изстрелване в космоса.

Севернокорейският водач Ким Чен Ун трансформира създаването на боен шпионски сателит в собствен главен приоритет.

Миналата седмица южнокорейската шпионска организация заяви на законодателите, че Пхенян може да изстреля разследващ сателит в края на август или началото на септември, заяви осведомителна организация Йонхап.

Според Йонхап изстрелването би трябвало да се реализира преди 75-ата годишнина от основаването на режима на 9 септември.

Катастрофата на спътника през май провокира комплицирана 36-дневна южнокорейска интервенция, в която взе участие флотилия от избавителни кораби, миночистачи и дълбоководни водолази.

Извлечените елементи от ракетата и спътника бяха оценени от специалисти в Южна Корея и Съединените щати.

Впоследствие южнокорейското министерство на защитата съобщи, че спътникът няма военна изгода. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР