Северна Корея придвижва балистична ракета към площадка за изстрелването ѝ.

...
Северна Корея придвижва балистична ракета към площадка за изстрелването ѝ.
Коментари Харесай

Северна Корея придвижва балистична ракета към площадка за изстрелване

Северна Корея придвижва балистична ракета към площадка за изстрелването ѝ. Това оповестиха няколко азиатски медии, базирайки се на източници от разузнаването, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Ракетата е транспортирана към западния бряг на комунистическата страна.

Южна Корея предизвести, че чака още проби на балистични ракети, макар предизвестията към Пхенян да спре провокациите.

На изключителното съвещание на Съвета за сигурност, американския дипломат насочи остро предизвестие към Пхенян.

Според разузнаването в Южна Корея КНДР готви за нов опит площадката, от която през последните няколко седмици се вършат опити. Новото изстрелване евентуално ще пристигна в събота.

Военните опити досега са свързани с разнообразни празници в Северна Корея, а събота е обвързвана с деня на техния създател.

Ракетата би трябвало да бъде балистична, интерконтинентална, която да може да доближи разстояние от 6 000 до 8 000 километра. Подобна ракета би могла да стигне до Хаваи за 20 минути, до Лос Анжелис – за към 30 мин., до Чикаго – 37 мин., Ню Йорк – 38 минути.

Оказва се, че програмата на Ким Чен Ун напредва по-бързо в сравнение с някой е очаквал.

Американците наподобяват много несигурни, че администрацията на Доналд Тръмп би могла да се оправи с сходна опасност.

Снощи в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации американският представител Ники Хейли съобщи, че времето за дипломацията изтича. И добави, че още другата седмица Съединени американски щати ще показват нов пакет от ограничавания и наказания против КНДР, които другата седмица да бъдат гласувани в Организация на обединените нации.

До момента думите на Доналд Тръмп и Ники Хейли по въпроса предвещават комерсиална война. Най-големият търговски сътрудник на Съединени американски щати е Китай. А Пекин ще поддържа наказания, само че не и такива, които ще катурнат режима. 

И въпреки всичко Китай даде да се разбере, че в случай че Северна Корея предизвика първи насилието, Пекин няма да ги отбрани.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР