Северна Корея организира военен парад в Пхенян в събота, за

...
Северна Корея организира военен парад в Пхенян в събота, за
Коментари Харесай

КНДР отбеляза със среднощен парад 75-та годишнина

Северна Корея провежда боен церемониал в Пхенян в събота , с цел да означи 75-та годишнина от деня на основаването на режима. Това оповестява " Йонхап ", като цитира собствен източник.

Събитието стартира в среднощ след гала преди парада, извършена в петък вечерта.

Подробности за събитието, в това число дали водачът Ким Чен-ун е участвал на парада и какви оръжия са били показани, не бяха дадени.

Припомня се, че нощното събитие бележи третия боен церемониал, който Северна Корея провежда единствено през тази година, като последният се организира през юли във връзка 70-ата годишнина от подписването на примирието от Корейската война от 1950-53 година

Последният боен церемониал идва, когато Северът се стреми да ускори връзките си с Китай и Русия и да удвои развиването на оръжията си вследствие на укрепването на съдействието в региона на сигурността сред Южна Корея, Съединените щати и Япония.

Министерството на външните работи на Китай заяви, че делегация, водена от вицепремиера Лю Гуожун, ще посети Северна Корея от петък за честванията на годишнината.

Северна Корея изстреля новопостроена " подводница за тактическа нуклеарна офанзива ", способна да извърши подводна нуклеарна офанзива, като водачът Ким Чен Ун даде обещание " да ускори още повече държавното нуклеарно въздържане ".
 Северна Корея показа първата си тактическа подводница с нуклеарно оръжие
Северна Корея показа първата си тактическа подводница с нуклеарно оръжие

Церемонията по откриването идва, когато Северна Корея ще означи 75-ата годишнина от основаването си

Севернокорейският водач е подготвен да пътува до Владивосток, Русия, с цел да се срещне с съветския президент Владимир

Южнокорейският президент Юн Сук Йол се срещна в четвъртък с китайския министър председател Ли Цян в Джакарта и изиска от Пекин да направи повече като член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за справяне с нуклеарната опасност на Северна Корея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР