Северна Корея очевидно възобновява функционирането на една ядрена инсталация, а

...
Северна Корея очевидно възобновява функционирането на една ядрена инсталация, а
Коментари Харесай

Ким Чен Ун преобразен, свали 50 килограма

Северна Корея явно възобновява действието на една нуклеарна апаратура, а водачът на страната се появи обществено след дълго неявяване съществено измършавял. Тези два обстоятелството през последните дни още веднъж привлякоха вниманието на интернационалните медии към херметично затворената страна, пишат от DW.

Ким Чен Ун напряко се е преобразил. Севернокорейският деспот явно е свалил много от досегашното си свръхтегло. На обществена среща с доброволци той минава в положително въодушевление през шпалира от жители, а куртката му пада много свободно по тялото – това виждаме на публични фотоси от събитието. Западният свят от много време следи деликатно тежестта на Ким, а ето, че той очевидно е решил да показва пред света положителното здраве, в което се намира както самият водач, по този начин и режимът му.

Северна Корея продължава неуморно ракетните си тествания. Режимът на Ким има интерес от положителни връзки с външния свят. Но явно нуклеарните оръжия са му по-важни от страданията на севернокорейците, счита Петер Щурм.

Миналата година тайните служби на Южна Корея излязоха с оценката, че Ким тежи съвсем 140 кг – при растеж към 1,70. А такова съответствие не е изключително здравословно, знаят експертите. Сега обаче Ким прави усещане на 90-килограмов човек.

Според севернокорейската агитация Ким Чен Ун е роден на 8 януари 1984 година, само че интернационалната разследваща общественост го счита за по-млад. Синът на Ким Чен Ир, който ръководи страната си с желязна ръка, вероятно е към 35-годишен.

КНДР страда от интернационалните наказания, наложени от Запада поради нуклеарната и ракетната стратегия на Пхенян. Страната с изключение на всичко друго напълно затвори границите си поради пандемията. Според Международната организация за атомна сила (МААЕ) Северна Корея още веднъж е пуснала в употреба нуклеарния реактор в Йонбьон. За Агенцията това поражда „ надълбоко безпокойствие “, тъй като тази апаратура може да обогатява уран за военни цели.

През 2009 година Пхенян изгони наблюдателите  на МААЕ, така че от този момент насам организацията на Организация на обединените нации следи севернокорейската нуклеарна стратегия основно посредством спътници. Според представител на Държавния департамент на Съединени американски щати, съмненията на МААЕ основават „ незабавна нужда “ да се води разговор и дипломация, с цел да бъде трансфорат Корейският полуостров в зона, свободна от нуклеарно оръжие. Пълномощникът на американската администрация за Северна Корея към този момент оповести подготвеност за среща с представители на Пхенян по въпроса – без значение по кое време и къде ще се организира тази среща.

Както е известно, през 2019 година в Ханой към този момент се организира среща сред Ким Чен Ун и тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, само че на нея не беше реализирано съглашение за пътя към нуклеарното разоръжаване на Северна Корея. Днес севернокорейският деспот Ким Чен Ун наподобява доста по-слаб и в по-добра форма оттогава, само че това въобще не подсигурява някакъв прогрес в бъдещи нови дипломатически диалози.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР