Северна Корея наскоро въведе нов разширен закон, който се стреми

...
Северна Корея наскоро въведе нов разширен закон, който се стреми
Коментари Харесай

В Северна Корея: Имаш чужди филми - смърт, ако ги гледаш - затвор

Северна Корея неотдавна вкара нов уголемен закон, който се стреми да отстрани всевъзможен тип задгранично въздействие - строго наказвайки всеки, хванат да има непознати филми и клипове, облекло или даже да употребява диалект. Но за какво?

Юн Ми Со показа, че е била на 11 години, когато за пръв път е следила насилствената гибел на човек, екзекутиран за това, че е хванат да има южнокорейска драма.

Целият квартал бил длъжен да участва на общественото наказване.

"Ако не го извършите, това ще бъде класифицирано като изменничество ", сподели тя пред Би Би Си от вкъщи си в Сеул.

Севернокорейските гардове се уверили всички да станат очевидци на това, че наказването за контрабанда на противозаконни видеоклипове и филми е гибел.

"Имам ослепителен спомен за мъжа, който беше със завързани очи, към момента виждам по какъв начин сълзите му текат. Това беше изключително травматично за мен. Превръзката на очите му беше безусловно подгизнала от сълзите му. Вързаха го за един прът и след това го разстреляха ", спомня си Юн Ми Со.

Война без оръжие

Представете си, че сте в непрекъснато положение на заключване без интернет, обществени медии и гледате единствено няколко следени от страната телевизионни канала, целящи да ви кажат това, което водачите на страната желаят да чуете - това е животът в Северна Корея.

Сега нейният водач Ким Чен Ун стяга ограниченията в допълнение, въвеждайки нов по-обширен закон против това, което режимът разказва като "реакционни мисли ".

Всеки, който е хванат с огромни количества медийни артикули от Южна Корея, Съединени американски щати или Япония, в този момент е изправен пред смъртно наказване. Хванатите да гледат такива са застрашени от 15 години затвор.

И не става въпрос единствено за това, което хората гледат.

Наскоро Ким написа писмо до държавните медии, призовавайки Младежката лига на страната да предприеме ограничения против "неприятното, индивидуалистично, антисоциалистическо държание ", добиващо известност измежду младежите. Той желае да спре непознатата тирада, прическите и облеклата, които дефинира като "опасни токсини ".

Всичко това е по този начин, тъй като Ким Чен Ун е във война, която не включва единствено нуклеарни оръжия или ракети.

Анализатори настояват, че той се пробва да спре външната информация да доближава до хората в Северна Корея, защото животът в страната става все по-труден. Смята се, че милиони хора там гладуват. А диктаторът желае да си подсигурява, че те към момента не престават постоянно да се „ хранят” с деликатно направената от страната агитация, вместо да видят живота през лъскавите драми, чието деяние се развива в Сеул - един от най-богатите градове в Азия./БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР