Северна Корея има тайна база, в която са разположени балистични

...
Северна Корея има тайна база, в която са разположени балистични
Коментари Харесай

Северна Корея имала секретна база с балистични ракети със среден обсег

Северна Корея има загадка база, в която са ситуирани балистични ракети със междинен обхват. Това сочи отчет на вашингтонския Център за стратегически и интернационалните проучвания, представен от ТАСС, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според отчета базата е на 250 км от демилитаризираната зона по границата с Южна Корея. Тя е една от 20-те секрети севернокорейски бази с балистични ракети, настояват специалистите от американския институт за разбори.

Докладът е оповестен на фона на подготовката за втората среща сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и ръководителя на Северна Корея Ким Чен Ун. Вчера Тръмп изрази вяра за триумф на идната среща, само че акцентира, че няма да форсира събитията по процеса за нуклеарно и ракетно разоръжаване на комунистическата корейска страна.

Първата среща сред водачите на Съединени американски щати и КНДР бе на 12 юни 2018 година в Сингапур. След нея Пхенян изрази подготвеност да се освободи от нуклеарните си оръжия, а Вашингтон даде обещание да подсигурява сигурността на Северна Корея. Миналата седмица Тръмп заяви, че втората му среща с Ким ще бъде на 27-28 февруари в Ханой, напомни ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР