Северен Рейн-Вестфалия е най-големият външнотърговски партньор на България между 16-те

...
Северен Рейн-Вестфалия е най-големият външнотърговски партньор на България между 16-те
Коментари Харесай

Северен Рейн-Вестфалия е най-големият ни външнотърговски партньор от германските провинции

Северен Рейн-Вестфалия е най-големият външнотърговски сътрудник на България сред 16-те немски федерални провинции, като тя е и водещ вложител в България от немска страна. Само за последната година бяха осъществени четири вложения в автомобилната индустрия на компании от Федералната провинция. Това разгласи зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на среща с Щефан Холтхоф-Пфьортнер, министър по федералните, европейските и интернационалните въпроси на немската федерална провинция.

„ За интервала януари – октомври 2019 година стокообменът с Германия е в размер на 7,075 млрд.евро, което е растеж от близо 3%, по отношение на същия интервал на предходната година, а над 17% от общия стокообмен на България с Германия се образува точно от федералната провинция “, изясни Борисов и уточни, че ще продължат да бъдат насърчавани вложенията, кооперирането с сътрудници от Северен Рейн-Вестфалия, реализацията на взаимни планове и включване на български компании в мрежата на снабдители и поддоставчици.

Щефан Холтхоф-Пфьортнер съобщи, че немската страна е заинтригувана положителните връзки да продължат, както и да бъде засилено съдействието в разнообразни сфери от съвместен интерес.

Двамата разискаха още въпроси свързани с развиването на района на Западните Балкани и Европейската зелена договорка, като нова тактика за напредък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР