Сертификатите удрят маса семейства. Шефове командироват ваксинирани служители в търговските ...

Сертификатите удрят маса семейства. Шефове командироват ваксинирани служители в търговските

Паника. Масово в отпуск зарази зелената тапия

Сертификатите удрят маса фамилии . Шефове командироват имунизирани чиновници в комерсиалните центрове, налични единствено със зелен сертификат, а тези, които нямат имунизация против ковид , ги местят в свои малки офиси отвън рестриктивните мерки . Това сподели инспекция на „ “ в столичните Хали.

В големите магазини, където няма опция за неимунизираните , се оферира те да излязат в неплатен отпуск или да работят единствено навън , тъй като там откриват сергии на паркингите за клиентите си без документ за имунизация .

Според мнозина търговци въвеждането на зелен сертификат за закритите огромни обекти на процедура принуждава работодателите да пускат свои чиновници в неплатен отпуск.

Според ръководителя на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев няма даже толкоз всеобщо стартиране на служащи и чиновници в неплатен отпуск поради рестриктивните мерки , породени от въвеждането на зеления сертификат.

Той напомни , че в такива случаи има стратегия за компенсиране на осигурителния приход на заетите, което е 95% от чистия им приход , защото те не дължат върху тези суми налози и осигуровки.

Заради следващата Коронавирус вълна работодатели залагат още веднъж на въртележки в офиса. Целта е да няма скупчване на доста чиновници на едно място и в затворените пространства .

Това изясни изпълнителният шеф на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов. Той посочи , че поради пандемията към този момент втора година в IT бранша и управата работят на разбъркан режим. Затова съгласно него тази форма се е указала удачна за чиновниците .

 

Източник: standartnews.com