Сертификатите удрят маса семейства. Шефове командироват ваксинирани служители в търговските

...
Сертификатите удрят маса семейства. Шефове командироват ваксинирани служители в търговските
Коментари Харесай

Паника. Масово в отпуск зарази зелената тапия

Сертификатите удрят маса фамилии. Шефове командироват имунизирани чиновници в комерсиалните центрове, налични единствено със зелен документ, а тези, които нямат имунизация против ковид, ги местят в свои дребни офиси отвън рестриктивните мерки. Това сподели инспекция на „ “ в столичните Хали.

В огромните магазини, където няма опция за неимунизираните, се предлага те да излязат в неплатен отпуск или да работят единствено навън, тъй като там откриват сергии на паркингите за клиентите си без документ за ваксина.

Според мнозина търговци въвеждането на зелен документ за закритите огромни обекти на процедура принуждава работодателите да пускат свои чиновници в неплатен отпуск.

Според ръководителя на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев няма чак толкоз всеобщо стартиране на служащи и чиновници в неплатен отпуск поради рестриктивните мерки, подбудени от въвеждането на зеления документ.

Той напомни, че в такива случаи има стратегия за компенсиране на осигурителния приход на заетите, което е 95% от чистия им приход, защото те не дължат върху тези суми налози и осигуровки.

Заради следващата Коронавирус вълна работодатели залагат още веднъж на въртележки в офиса. Целта е да няма скупчване на доста чиновници на едно място и в затворените пространства.

Това изясни изпълнителният шеф на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов. Той посочи, че поради пандемията към този момент втора година в IT бранша и администрацията работят на разбъркан режим. Затова съгласно него тази форма се е указала удачна за чиновниците.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР