Серия срещи с българските изселници в Турция направиха Продължаваме промяната

...
Серия срещи с българските изселници в Турция направиха Продължаваме промяната
Коментари Харесай

След Христо Иванов! И Асен Василев при изселниците в Турция

Серия срещи с българските изселници в Турция направиха " Продължаваме промяната " и Демократична България. След Христо Иванов и Асен Василев отиде персонално при сънародниците в южната ни съседка.

Иванов направи среща в Бурса, а Василев - в Истанбул.
-->
„ Продължаваме промяната “(ПП) търси изселническа поддръжка на терен. Асен Василев и други претенденти за депутати се срещнаха с изселници в Истанбул, съобщи " 24 Родопи ".



Преди това турски медии в детайли отразиха срещата на Христо Иванов в Бурса, обявена като събитие за подсилване на турско-българското другарство, в което са взели участие 300 души. На него са участвали Христо Иванов и предприемачът Себахатин Ибрам, който има цех в България.  Христо Иванов се е срещнал с жители, които живеят в Бурса и имат право да гласоподават в България на изборите, които ще се проведат на 2 април у нас.

В срещата се присъединили членове на съдружие „ Пловдивчани “. Пред българските изселници с изключение на Христо Иванов са говорили и Нихат Расим, кандидат-депутат на ПП-ДБ от Разград и Манол Пейков, който провежда събиране на дарения за потърпевшите от земетресението в Турция хора.

Дойдох да се забележим. Ние сме едно цяло, би трябвало още веднъж да създадем мост сред България и Турция. Посрещането ви ме трогна надълбоко. Тази вечер не пристигнах да върша политика. Всички знаят за жестокостта над вас, от 3 години всяка година вървим на Тюркян чешма. Ние работим по всички ваши проблеми в Народното събрание в България. Ще работим за образование на майчин език. Ние няма да гледаме на турския език като на непознат език и ще го приемем като майчин език, споделил Христо Иванов, представен от медиите в Турция.

Никой не не помни земята, в която е роден, всички носят Родината в сърцата си, по тази причина ви благодаря, че дойдохте. Не съм пристигнал да групирам гласове, пристигнах да се срещнем с вас. Ние ще се погрижим за вашите проблеми и аз съм тук, с цел да ви го кажа. Имайте доверие в наше лице, призовал Иванов.

Предизборната среща на Асен Василев е била много по-любопитна. Тя е била проведена от организацията „ Бултюрк “, която от години поддържа връзка с ГЕРБ. Първоначалните контакти с нея са направени от Цветан Цветанов и Цвета Караянчева. Случайно или не, единствено преди дни, в тв изявление, някогашната дясна ръка на Борисов разгласи, че не взе участие в изборите, само че поддържа обединението ПП-ДБ и работи за положителното й показване на вота.

За " Бултюрк " у нас се заприказва през 2010 година, когато организацията провокира скандал в България, искайки промяна на имената на някои родни градове с турски.

България има потребност от нова политическа партия на турците, която да бъде в дясното политическо пространство. Ние към този момент работим в тази тенденция, съобщи за вестник „ Екип 7 “ ръководителят на турското изселническо сдружение „ Бултюрк “ Рафет Улутюрк през октомври 2022 година И заяви, че организацията към този момент прави структури в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР