Сериозно забавяне на отчитане на изборния ден очакват председателите на

...
Сериозно забавяне на отчитане на изборния ден очакват председателите на
Коментари Харесай

Сериозно забавяне на приключването на изборния ден очакват в Пловдив и областта

Сериозно закъснение на отчитане на изборния ден чакат ръководителите на двете районни изборни комисии в Пловдив и региона. Причината е в обемистия протокол, който би трябвало да попълнят СИК в края на изборния ден. За Пловдив той е 18 страници и в него би трябвало да се впишат ръчно към 650 цифри, както и да се извършат редица математически интервенции.

В такава обстановка шансът за допускане даже единствено на техническигрешкие напълно действителен и по тази причина упованията са за голям брой корекции.

" Всъщност обстановката е следната – ние няма да ревизираме резултати от изборите, а дали членовете на секционните изборни комисии могат да считат " – по този начин онагледи с едно изречение работата на РИК след вота на 2 април ръководителят на комисията в Пловдив Калоян Сухоруков.

За да се избегне огромна част от грешките, от РИК Пловдив ще призоват членовете СИК за онлайн инспекция на протоколите, преди подписването им.

Видеонаблюдение не значи проявление на всяка една бюлетина, акцентира още Калоян Сухоруков.

В Пловдив област също чакат процеса по обработката на изборните протоколи да се удължи съществено след смесения избор и видеозаснемането, съобщи и ръководителят на Районната изборна комисия Янко Радунчев.

" На последните такива избори приключихме в 15 часа на идващия ден. Въпреки организацията, която сме създали, чакаме това да се повтори ", изясни Радунчев.

Обучението на членовете на секционните изборни комисии стартира от понеделник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР