Сериозният скок на новите случаи на COVID-19 в Гърция накара

...
Сериозният скок на новите случаи на COVID-19 в Гърция накара
Коментари Харесай

Гърция с нови мерки срещу бума на заразени с коронавирус

Сериозният скок на новите случаи на COVID-19 в Гърция накара държавното управление в южната ни съседка да се опълчи на туристическия отрасъл и да вкара незабавни ограничения за справяне с новата вълна на ковид.

От през днешния ден заведенията за хранене, кафенетата и нощните клубове в страната ще работят до среднощ - без музика, без правостоящи и с до шест души на маса, а за новогодишната нощ единствената разлика ще бъде удълженото работно време до 2:00 ч.

Новите ограничения, оповестени предходната седмица в страната, трябваше да влязат в действие в понеделник, 3 януари, само че поради рекордния брой новозаразени с COVID-19, бяха въведени още този четвъртък.

Всеки, който възнамерява пътешестване в южната ни съседка, би трябвало да знае, че с цел да влезе на гръцка територия, би трябвало да има отрицателен антигенен или PCR тест. Повторен тест би трябвало да се направи и на втория и четвъртия ден от пребиваването в Гърция, като това може да стане с изключение на в лаборатория, и в съвсем всяка аптека.

Услугата е безвъзмездна за гръцки жители, а за туристи тестванията костват 10 евро.

Междувременно гръцките управляващи правят непрекъснати инспекции за съблюдаване на ограниченията, а санкциите са сурови - в случай че заведение бъде хванато, че не работи според предписанията на управляващите, ще получи санкция в размер на 24 хиляди евро и двуседмична възбрана за работа.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР