Сериозни проблеми предизвика лошото време в Гърция, съобщават гръцките медии.

...
Сериозни проблеми предизвика лошото време в Гърция, съобщават гръцките медии.
Коментари Харесай

В Гърция ветрове, градушки , порой и светкавици

Сериозни проблеми провокира неприятното време в Гърция, оповестяват гръцките медии. От през вчерашния ден през страната минава атмосферният фронт " Генезис " със мощни ветрове, градушки и проливни дъждове. Най-засегнати са някои региони в Централна и Северна Гърция, както и острови в централната част на Егейско море.

В северните елементи на страната обстановката е усложнена. Местните управляващи в региона на Серес са в подготвеност да реагират при вероятно преливане на река Струма, показва електронното издание на гръцкия в. „ Прото тематика “.

Проливните дъждове са нанесли вреди в град Ксанти.



За последните 24 часа пожарната работа е получила 224 повиквания, оповестява в. " Катимерини ". Сигналите са били за евакуация на хора, паднали дървета и наводнение на пространства.

Системата за вписване на светкавици " Зевс " към Националната обсерватория в Атина е засякла над 27 хиляди светкавици през вчерашния ден. Повечето от тях са паднали в региона на област Тракия, полуостров Халкидики, островната група Споради, полуостров Пелопонес и Йонийско море, показва още " Прото тематика ".

Днес се чака атмосферният фронт да доближи южните елементи на страната.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР