Сериозен ръст на заразените с COVID-19 се очаква през следващите

...
Сериозен ръст на заразените с COVID-19 се очаква през следващите
Коментари Харесай

Чака се сериозен ръст на заразените

Сериозен растеж на инфектираните с COVID-19 се чака през идващите две седмици - това предвижда шефът на болница " Пирогов " проф. Асен Балтов в " Денят стартира " по Българска национална телевизия. Очаква се до края на ноември дейните случаи в България да доближат до 8000.

Това е тенденция освен в България, само че и в цяла Европа. Застудяването и неналичието на самодисциплина са измежду главните аргументи.

" Виждате, че няколко дни при неприятно време и незабавно се подвигнаха случаите. Смятайте какво ще бъде през ноември. Големият пик, който се чака да стартира от ноември, ние се приготвяме точно за по-лошия сюжет.

Въпреки упования сюжет за 30 000 инфектирани и близо 8000 дейни случаи на COVID-19 през ноември съгласно проф. Балтов затварянето на обекти и градове не е удачно.

" Има избрани райони, където може би ще би трябвало да се създадат по-строги ограничения.

В никакъв случай обаче не би трябвало да се стопира работата. Стресът няма да е кой знае какъв брой по-различен от всяка година съгласно мен и от това, което беше до момента, тъй като носенето на маски ще понижи опцията за предаването на въздушно-капковите грипни инфекции ", добави шефът на " Пирогов ".

Противогрипните ваксини също би трябвало да облекчат епидемиологичната конюнктура. Препоръчително е те да бъдат сложени до 20 октомври.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР