Серхио Перес спечели първата си победа във Формула 1, след

...
Серхио Перес спечели първата си победа във Формула 1, след
Коментари Харесай

Мексиканец спечели първа победа във Формула 1

Серхио Перес завоюва първата си победа във Формула 1, откакто победи в Гран При на Сахир. Мексиканецът направи необикновено съревнование, като още в първата обиколка остана на 18-то място, само че по-късно кара доста мощно, възползва се от неточности на противниците си и в последна сметка завоюва първото място на подиума.

 

Малко след старта на конкуренцията поради злополука от нея отпаднаха Шарл Льоклер и Макс Верстапен. Серхио Перес също пострада при удара и се свлече до 18-та позиция. Междувременно колоната бе поведена от водачът на Уилямс Джордж Ръсел, който този уикенд кара за Мерцедес, защото Люис Хамилтън бе диагностициран с ковид. Зад него бе другият водач на немския тръст Валтери Ботас. 

Надпреварата се движеше обикновено до 63-ата обиколка, когато заместващият Ръсел в Уилямс Джак Ейткин, изгуби предното си крило поради удар и се наложи на пистата да излезе кола за сигурност. Именно в този миг всичко за Мерцедес се обърка. От немския отбор повикаха и двата си автомобила за влизане в бокса, като първо бе Ръсел, а Ботас трябваше да го изчака. Механиците смениха гумите на британеца, само че се забавиха ужасно доста при промяната на Ботас. Първо не съумяха да смъкват предна лява, а по-късно спирачният диск на болида му се възпламени. След това се оказа, че са объркали комплекта гуми за финландеца и върнаха старите му. 

Веднага по-късно пък се оказа, че са объркали и комплекта гуми на Джордж Ръсел, като го викнаха в бокса, с цел да сменят задна лява. В последна сметка британецът се върна на пистата, само че двмата с Ботас към този момент бяха изостанали доста от противниците си.

По този метод на първа позиция се класира Серхио Перес. Зад него се подредиха Себастиан Окон с Рено и Ланс Строл също с Рейсинг Пойнт. Топ 10 на надпреварата допълниха Карлос Сайнц, Даниел Рикиардо, Алекс Албън, Дани Квят, Валтери Ботас, Джордж Ръсел и Ландо Норис.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР