Сенатска комисия в Бразилия, която разследва пандемичната реакция на правителството

...
Сенатска комисия в Бразилия, която разследва пандемичната реакция на правителството
Коментари Харесай

Сенатори искат обвинения за Болсонару заради COVID кризата

Сенатска комисия в Бразилия, която проверява пандемичната реакция на държавното управление в сряда, предложи на основната прокуратура наказателно обвиняване против президента съобщи " Ройтерс ". Сенаторите утвърдиха окончателния отчет със седем гласа против четири във вторник и го предадоха в сряда в офиса на основния прокурор, който ще реши дали да упрекна президента.

Решението им бе предстоящо, само че евентуално няма да се стигне до наказателно гонене на президента. Главният прокурор Аугусто Арас беше назначен от Болсонаро през 2019 година по рекомендация на консервативни съдружници и не се чака да му повдигне обвиняване.
 Обвиняват Болсонару в ликвидиране поради грешките при битката с COVID-19?
Обвиняват Болсонару в ликвидиране поради грешките при битката с COVID-19?

Срещу бразилския президент може да бъдат повдигнати 13 обвинявания

В квалифицирания отчет от близо 1200 страници се твърди, че Болсонару е отхвърлил първите благоприятни условия държавното управление да придобие ваксини и по този метод е забавил началото на имунизационната акция. Това е коствало живота на към 95 000 души. В документа се показва, че президентът се е ръководел от " голословното си разбиране за придобиване на групов имунитет по натурален път - посредством превозване на инфекцията, и че съществуват медикаменти за нея ".

COVID-19 до момента е умъртвил над 606 000 души в Бразилия, което слага страната на второ място по смъртни случаи в света след Съединените щати.

Президентството не е дало отговор незабавно на искане за коментар по обвиняванията. Болсонару към този момент неведнъж подлага на критика следствието на Сената, наричайки го " смешка ".

Освен това, комисията предложи обвинявания да бъдат повдигнати против 78 души, от длъжностни лица до блогъри, учени и здравни експерти.
 11 обвинявания грозят Болсонару по Коронавирус следствието
11 обвинявания грозят Болсонару по Коронавирус следствието

Бразилският президент може да бъде съден за геноцид, нарушение на здравните ограничения, злоупотреби и имитация на документи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР