Сенатори от Демократическата партия изразяват опасения относно повишаване на корпоративната

...
Сенатори от Демократическата партия изразяват опасения относно повишаване на корпоративната
Коментари Харесай

Axios: Сенатори демократи предлагат повишаване на корпоративния данък в САЩ до 25% вместо до 28%



Сенатори от Демократическата партия показват опасения по отношение на повишение на корпоративната данъчна ставка до 28%, като нарастването евентуално ще бъде до 25%, оповестява американският новинарски уеб страница Axios, цитирайки източници, осведомени с течащата полемика по въпроса.

Въпреки че сходно нарастване на корпоративния налог от актуалните 21% до 25% би вкарало в държавната хазна в допълнение към 600 милиарда $ в 15-годишен период, такова по-слабо от плануваното повдигане на налозите ще докара до съществено недофинансиране на пакета с инфраструктурни вложения на президента Джо Байдън на стойност 2,25 трлн. $.

Другият проект на Байдън да усили ставката, която американските мултинационални компании ще заплащат върху задграничните си доходи, от 10,5% на 21% е по-малко противоречив и има по-голям късмет да остане недокоснат в окончателното данъчно законодателство, добавя Axios. Това би събрало спомагателни 700 милиарда $ в държавната хазна.

Според новинарска организация обаче корпоративните лобистки групи се приготвят за продължителна борба по двете данъчни ставки.

През предходната седмица така наречен " бизнес кръгла маса " започва рекламна акция и разгласява изследване измежду 178 изпълнителни шефове, обсъждащи по какъв начин препоръчаните промени ще повлияят на конкурентоспособността на техните компании.

Бизнес кръглата маса е съдружие с нестопанска цел със седалище във Вашингтон, чиито членове са основни изпълнителни шефове на огромни компании от Съединени американски щати. За разлика от американската комерсиална камара, чиито членове са цели компании, членовете на бизнес кръглата маса са единствено изпълнителни шефове.

На този стадий Белият дом не се отхвърли обществено от препоръчаната от президента корпоративна ставка от 28%, само че негови представителите показват, че има подготвеност да се откри компромис, с цел да се покрият проектите за разноски на ръководството на Джо Байдън.

Според Axios, демократите, които са близки до Белия дом, чакат Байдън да одобри покачването на корпоративния налог до 25% и да дефинира сходно решение на политическа победа.

Бившият президент Доналд Тръмп и неговата администрация понижиха корпоративния налог от 35% на 21 на 100.

По 10 сенатори и двете съществени партии в Съединени американски щати, известни като " Групата на двайсетте ", работи за намиране на компромис по отношение на това какво да се включи в първичния инфраструктурен пакет и по какъв начин да покрият разноските по него, като редица от тях наподобява упорстват за по-умерено повдигане на корпоративния налог до 25%, а не до 28%.

Подобни настроения има и в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), където умерените депутати от Демократическата партия също се опълчват на прекомерно мощно увеличение на налозите, показва още Axios.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР