Сенатът потвърди Антъни Блинкен за новия държавен секретар на САЩ

...
Сенатът потвърди Антъни Блинкен за новия държавен секретар на САЩ
Коментари Харесай

Антъни Блинкен стана новият държавен секретар на САЩ

Сенатът удостовери Антъни Блинкен за новия държавен секретар на Съединени американски щати със 78 гласа ``за`` и 22 ``против``, съобщи Си Ен Ен.
С избора на Блинкен президентът Джо Байдън към този момент има редица основни членове на своя екип за национална сигурност.
В допълнение към съветника по националната сигурност Джейк Съливан, изборът на Аврил Хейнс за шеф на Националното разузнаване беше доказан в деня на встъпването в служба на президента, а кандидатурата на министъра на защитата Лойд Остин беше доказана предишния петък.

71-ият държавен секретар на Съединени американски щати се сблъсква с компликациите на възобновяване на ситуацията на Америка в света и съживяването на отдел, в който мнозина се усещаха деморализирани при предходната администрация, напомня Си Ен Ен. На чуването предходната седмица Блинкен съобщи, че е подготвен да се оправи с проблемите, сложени от Китай, Иран, Русия и Северна Корея. Той сподели, че Китай ``е най-важното предизвикателство`` за националните ползи на Съединени американски щати, като в същото време отбелязва, че има място за съдействие.

Според онлайн изданието Axios Антъни Блинкен е доведен наследник на оживял от Холокоста, чиито истории са образували мирогледа му. Подобно на Байдън, Блинкен е мултилатералист и се застъпва за Съединени американски щати като водеща мощ за богатството на света. Започва кариерата си в Държавния департамент в администрацията на Клинтън. Служил е в администрацията на Обама като заместител консултант по националната сигурност от 2013 г. до 2015 година и заместител държавен секретар от 2015 година до 2017 година
Преди повече от 15 години е бил асистент на Байдън в комисията по външни връзки на Сената.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР