Сенатът на американския щат Хаваи издаде постановление, съгласно което чуждестранни

...
Сенатът на американския щат Хаваи издаде постановление, съгласно което чуждестранни
Коментари Харесай

Чужденци няма да могат да купуват имоти на райско място

Сенатът на американския щат Хаваи издаде разпореждане, според което задгранични лица и компании няма да могат да купуват недвижими парцели на островите. Предстои решението да бъде прегледано в Белия дом. В претекстовете към постановлението се показва, че мощното търсене от страна на задгранични купувачи води до „ надуване на цените” и основава изкуствена конкуренция.

През последните години покупката на парцели от страна на чужденци на Хаваите спада. По данни на Title Guaranty, през 2019 година на чужденци са продадени под 3% от всички осъществени жилищни обекти. Броят и е 539, което е с 42% по-малко по отношение на 2018 година, когато 939 чужденци са си купили парцели на островите. Близо 80% от жилищата и къщите обект на продажба през предходната година, са добити от локалното население. Втората огромна група купувачи са поданици на Калифорния, които са купили на Хаваи 1500 жилищни единици.

До 2025 година на островите ще се следи недостиг от 65 000 жилищни единици, предвиждат анализатори. Промяната няма да реши казуса, а също по този начин ще отблъсне задграничните вложители, с помощта на които се финансира строителството на жилищни комплекси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР