Семьон Новиков, който бе определен за Борец номер 1 на

...
Семьон Новиков, който бе определен за Борец номер 1 на
Коментари Харесай

Борец №1 на България: Искам да спечеля олимпийски медал! Благодаря на ЦСКА и треньорите

Семьон Новиков, който бе избран за " Борец номер 1 " на България за 2023 година, съобщи пред медиите, че е доста сюрпризиран от това самопризнание.

Състезателят на ЦСКА, който е украинец по генезис, завоюва бронзови медали както от европейското състезание в Загреб, по този начин и от международното състезание в Белград през тази година.

" Много се веселя за тази премия. Тя е огромна изненада за мен, тъй като едвам през тази година започнах да се боря за България. Постигнах положителни резултати, само че знам, че това не ми е максимумът ", съобщи Новиков.

" Искам да печеля Олимпийските игри, това е огромната ми цел. За европейското състезание през февруари не знам дали ще бъда подготвен на 100 % и може би няма да вземам участие на него. Още три месеца преди международното състезание имах болки в дясната ръка, само че търпях. За страдание ръката ми още не е излекувана изцяло ", добави Новиков, който се появи на награждаването с шина на дланта на дясната ръка.

" Всички в България ми оказват помощ, само че желая да благодаря на моя клуб ЦСКА, на треньорите ми, на националния тим по битка. Най-голяма помощ обаче получавам от моето семейство, което в този момент е в Украйна. Надявам се следващата година още веднъж да мога да печеля тази премия, тъй като аз съм максималист и постоянно си слагам най-високите цели ", добави още той.
 Семьон Новиков е състезател номер 1 на годината на Българската федерация по битка Обновена
Семьон Новиков е състезател номер 1 на годината на Българската федерация по битка

За треньор на годината беше определен Братан Ценов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР