Семифредо от биволско мляко и маточина е пълното име на

...
Семифредо от биволско мляко и маточина е пълното име на
Коментари Харесай

Семифредо от биволско мляко и маточина

" Семифредо от биволско мляко и маточина " е цялостното име на тази авторска рецепта на Алекс Иванчев. Тя е част от специфичния план " Съвременна българска кухня " в " Дневник ", който показва 20 от най-хубавите готвачи на България и техни предписания. Повече за Алекс Иванчев - тук, а за плана - в края на текста.

Всички съставки за семифредо смесете по реда на листата с артикули, напълнете в мечтаната форма и замразете. Сервирайте на -10°C. Смесете всички съставки за гела в ½ GN съд и печете на 155°С, до момента в който кайсиите стартират леко да се запичат.

Направете пюре от кайсиите и сиропа от печенето, към което прибавете по 1 г агар-агар на всеки 100 г пюре. Докарайте сместа до завиране и гответе за 15 секунди, след което охладете. Блендирайте в термомикс машина на висока скорост за 4 минути.

За да приготвите крема, накиснете желатина в ледено студена вода. Загрейте пюрето и излейте върху неразтопения бял шоколад. Прибавете желатина и охладете до 35°C. Прибавете сметаната към шоколадовата примес и замразете крема в дребни сферични форми. Разтопете белия шоколад, какаовото масло и плодовете на прахуляк за украса до 55°С, прецедете и използвайте за напръскване на крема от кайсии и шоколад.

Необходими артикули за 24 порции

За семифредо
125 г разрушена сметана
130 г лек швейцарски меренг
180 г биволско мляко
1 шушулка ванилия
5 г розова вода
15 г прясна маточина
10 г кисело мляко на прахуляк

За гел от печени кайсии
600 г кайсии
45 г сироп от цвят на бъз
60 г мед
20 г сок от лайм
10 г лимонова трева
агар-агар

За крем от бял шоколад и кайсии
8 г желатин на листа
400 г пюре от кайсии
410 г бял шоколад
225 г полуразбита сметана

За украса на крема
120 г бял шоколад
120 г какаово масло
10 г лиофилизирани малини на прахуляк
10 г лиофилизирани кайсии на прахуляк

В " Съвременна българска кухня " всяка седмица в четвъртък ще ви срещаме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски оферти. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - " 20 български топ готвачи ". Тя е издадена от " Кактус " - издателството на Иван Манчев, по-популярен като началник Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Съвременна българска кухня (73)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР