Семейството му били рибари, но Филип от юношеските си години

...
Семейството му били рибари, но Филип от юношеските си години
Коментари Харесай

Честито На Именниците! 5 Красиви Имена Черпят На Днешния Светъл Празник!

Семейството му били риболовци, само че Филип от юношеските си години бил даден да се образова в книжната мъдрост. Той старателно четял и изучавал Свещеното Писание и пророчествата за въжделения Месия.

След разпъването на Христос, Св. деятел Филип е проповядвал в Галилея, Гърция, Аравия, Етиопия. Вършел чудеса - възкресил труп от Иерапол. Придружавали го сестра му Мариамна и деятел Вартоломей. Земният му път приключил в Иерапол, където разпнат на кръст с глава надолу, повесен високо, хвърляли камъни по него, написа Пик. 14 ноември е финален ден в който, може да се яде месо. След Коледните заговезни стартират 40 дневни коледни пости, които свършват на Бъдни вечер. Постът се назовава Малка четиридесетница. Преди Коледа вярващите постят, с цел да се приготвят да посрещнат материализираното Божие слово - сина Исус Христос.

Забранява се яденето на месо, мляко, сирене, яйца, кашкавал (храни от скотски произход). Олио и вино може да използва без сряда и петък. На Никулден - 6 декември, се позволява риба и вино. Венчавките са неразрешени от през днешния ден до 21 ноември (Въведение Богородично) и от 20 декември (Игнажден) до 6 януари (Йордановден).

На 14 Ноември имен ден честват всички с имената: Филип, Фильо, Филка, Филипина, Филипа
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР