Семейство с четири деца пътува от Франция до Палестина с

...
Семейство с четири деца пътува от Франция до Палестина с
Коментари Харесай

Семейство с 4 деца пътува с каруца от Франция до Палестина, спря да си почине в Ловеч

Семейство с четири деца пътува от Франция до Палестина с каруца, теглена от магаре. С тях е и кучето им.

Пътуването е почнало през август 2021 година Семейството към този момент е прекосило Италия, Хърватия, Унгария и Румъния, а пред 20 дни е пристигнало в България, като от неделя гостува на община Ловеч. След това пътят му ще продължи към Турция, Сирия и Йордания.

Снимки: Община Ловеч

Замисълът на пътуването е да възкреси палестинското страдалчество – животът  на бежанците в заточение. Това е противоположният път на завръщането в отечеството. Същевременно фамилията се среща от близко с разнообразни нации, през чиито страни минава, и споделя палестинската история.

Снимки: Община Ловеч

40-годишният Юсуф Наджмеддин е палестинец, роден в Йерихон. Той се срещнал с бъдещата си брачна половинка - французойката Матилда, в Палестина. Двамата са женени от 14 години. От 13 години Юсуф живее във Франция и има френско поданство.

Снимки: Община Ловеч

Пътешествениците се срещнаха с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, с ръководителя на Общинския съвет Петър Цолов, както и с гостуващия в града Адхам Зайналдин, краткотрайно ръководещ посолството на Палестина в Република България.

Снимки: Община Ловеч

Утре семейство Наджмеддин ще продължат към турската граница. То избрало Ловеч за престоя си, откакто търсило маршрут по картата и решило че това е уместно за тях място. Приятно са сюрпризирани от града и посрещането си.

Грижи се поставят и за магарето Нина - да вземем за пример за копитата му се погрижиха експерти от локалния зоопарк.

Снимки: Община Ловеч

Каруцата на фамилията е снабдена със слънчеви панели и други екстри. На паркинга пред Художествената изложба „ Проф. Теофан Сокеров “ тя бе украсена с българския байрак. 

Снимки: Община Ловеч

Гостите получиха от кмета на Ловеч подаръци  - лакомства и облекла с български шевици.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР