Село в Киргизстан забрани алкохола, като унищожи всички налични спиртни

...
Село в Киргизстан забрани алкохола, като унищожи всички налични спиртни
Коментари Харесай

И таз добра: Да изкупиш всичкия алкохол от магазина… за да минеш през него с валяк

Село в Киргизстан забрани алкохола, като унищожи всички налични спиртни питиета в региона. Жителите на село до античния град Ош взеха решение да спрат използването на алкохол след новината, че локален мъж умъртвил жена си, до момента в който бил доста пийнал.
Освен че подложиха на гласоподаване цялостната възбрана, те стигнаха и по-далеч – събраха локална валута, равняваща се на 6000 $, с цел да изкупят всички бутилки със спиртни питиета от магазините, извозиха ги с камиони и ги унищожиха с валяк.

Религиозните водачи утвърдиха решението. " Борбата против алкохола би трябвало да е съществена. Ние поддържаме въвеждането на санкции за магазини и с неспокойствие чакаме да се стабилизира съзнанието на хората " - сподели имамът на селото Убайдула Дарубаев.

Трябва да се означи, че това не е първата самодейност на цялостна възбрана за продажба на алкохолни питиета в Киргизстан. Подобна самодейност има от жителите и на други райони. В някои села на републиката също има възбрана за продажбата на алкохол.


Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР