Село Тюменево, в Кемеровската област в Сибир изпрати всичките си

...
Село Тюменево, в Кемеровската област в Сибир изпрати всичките си
Коментари Харесай

В село Тюменево в Сибир мобилизираха всичките 59 мъже, прибраха в армията и сляп хирург с рак - Свят

Село Тюменево, в Кемеровската област в Сибир изпрати всичките си мъже на война. Руският „ Новая газета “ заяви, че управляващите са мобилизирали всички пълнолетни поданици на Тюменево от мъжки пол – общо 59 души.

„ Ходиха през днешния ден по дворовете и раздаваха повиквателни. В понеделник би трябвало да се явят във военното окръжие. “ – оповестява събеседник на „ Новая газета “. Според него в прилежащите села в Сибир на процедура ситуацията е същото.

„ Новая газета “ към този момент писа за това, че в наброяващото 300 поданици населено място Кисляковска в черноморската Краснодарска област единствено за един ден са мобилизирани 22 мъже, всичките на възраст над 40 години и с боен опит.

Върви всеобща хайка за мобилизирани, а съгласно портала „ Медуза “ Русия има желание да активизира до 1.2 милиона души, най-вече отвън огромните градове. Официално управляващите, включително военният министър Сергей Шойгу разгласи цифрата 300 хиляди, въпреки наблюдаващи на Запад и в Киев са скептични даже за опциите на Кремъл да окомплектова запаси в тези граници.

Руските медии разгласяват известия за „ нередности “ при осъществяването на мобилизацията и за вземането в армията на лица от групи, за които беше оповестено, че няма да се приканват, включително има и заболели, и без военен опит и студенти.

Популярен стана казусът на 59-годишния хирург Виктор Дячко, който е болен от рак и е кьорав с едното око, само че е взет в армията като пълководец на взвод. За мобилизацията му заяви неговата щерка. На 22 септември докторът бил на дежурство в болничното заведение, където му връчили призовката и на 23 сутринта към този момент бил качен в рейс и откаран на военни учения като пълководец на взвод от 19 души. Според дъщерята на Дячко образованието ще продължи две седмици, след което хирургът и взводът му ще бъдат изпратени на фронта в състава на военна здравна част. Дъщерята позвънила в прът центъра на горещата линия, откъдето и споделили, че татко й не би трябвало да бъде мобилизиран, само че позвъняването не е имало резултат и докторът към този момент е в армията.

***

Буквално до момента в който пишем този текст, съветските организации оповестиха, че завеждащият хирургическото поделение на болница номер 1 в гр. Азбест, Свердловска област, е освободен от присъединяване в специфичната военна интервенция. Полина Дячок описа, че татко й е бил викан на разпит пред прокурор и са му споделили, че го връщат вкъщи. Жената благодари на всички които са писали, звънили и коментирали тематиката и разгласява диалога с татко си:

- Ало?
- Да татенце, поздрав.
- Май че си съумяла с позвъняванията.
- Какво, да не са те пуснали?
- Току що ме викаха при прокурора...
- Така…
- Казаха, че ще ме пуснат.
- (радостен зов в слушалката, който минава в плач) Да, да, да, да, да. Обичам те! Сега ще се обадя на мама.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР