Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов обясни причините

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов обясни причините
Коментари Харесай

Не използвахме слабостите на Русия, смята Пламен Константинов

Селекционерът на националния тим по волейбол Пламен Константинов изясни аргументите за загубата от Русия с 0:3 на старта на Евроволей в Полша. Според него разликата сред двата противника е била в сервиса и посрещането, където България отстъпва.

" Не се възползвахме от техните недостатъци. Знаехме, че имат проблеми при сервиса с отскок, където мъчно посрещат, само че не го направихме. За сметка на това те се възползваха по-добре при началния си удар ", сподели треньорът.



Константинов счита, че неговите волейболисти са рухнали при започване на втория гейм и когато са се възстановили душевен е било мъчно да се направи поврат в мача.

" Като цяло направихме неуверен мач и не съм удовлетворен от нашето показване. Надявам се да си извадим поуките за идващите ни срещи ", добави експертът.

Централняит блокировач Николай Николов изрази мнение, че тимът не си е повярвал против Русия.

" Направихме доста неточности на сервис, което за нас се оказва пагубно, както в Световната лига, по този начин и тук на европейското състезание. Руснаците демонстрираха нетипично мощна игра в отбрана ", сподели опитният волейболист.

Звездата на тима Цветан Соколов не прави нещастия от загубата в първия мач. Според него съставът не е играл неприятно и нищо не е изгубено.

" Не сме играли неприятно, Русия имаше малко повече шанс в основните моменти и съгласно мен това е главната разлика. Все още е първи мач и възможностите ни остават, тъй че не трябва да се вършат крайни изводи ", показа диагоналът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР