Днес максималните температури ще са предимно между 17° и 22°,

...
Днес максималните температури ще са предимно между 17° и 22°,
Коментари Харесай

Близо 20 градуса около обяд, но след това дъжд и гръмотевици

Днес оптималните температури ще са най-вече сред 17° и 22°, в София към 19°, в композиция със слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Ще бъде облачно. Ще има и превалявания от дъжд, на повече места, по-интензивни след обяд в Югозападна България, където ще са съпроводени и от гръмотевици.

През нощта превалявания се чакат основно в западната част на страната. Очакват се минимални температури сред 10° и 15°. Утре денем преваляванията ще са повсеместни, като в планинските региони ще са обилни и ще са съпроводени от гръмотевици. На места в Югозападна България, Родопската област и западните региони на Горнотракийската равнина ще има условия и за градушки.

Вятърът ще бъде сдържан, краткотрайно мощен, в следобедните часове от запад. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 13° и 18°, в София към 13°.

По Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, тук-там обилни. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури там ще са от 15° до 17°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

И в планините ще е облачно, прохладно и с превалявания от дъжд, над към 2000 метра от сняг. В масивите от Западна България, Родопите, Средна гора и региона на Централен Балкан преваляванията ще са обилни, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. По върховете ще има условия за виелици.

Значителна ще е облачността и над по-голямата част от Балканския полуостров и на доста места ще има превалявания от дъжд. В централните региони преваляванията ще са обилни по количество и с гръмотевици. С повече слънчеви часове и съвсем без превалявания, само че прохладно ще бъде в Югоизточна Гърция.

У нас и в събота ще се задържи облачно с превалявания, които след обяд ще стартират да стопират, най-късно в южните региони от страната.

Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 15° и 20°. В неделя, на Великден, ще доминира слънчево време, а температурите ще стартират да се покачват.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР