Селекционерът на националния отбор на Казахстан - Станимир Стоилов, определи

...
Селекционерът на националния отбор на Казахстан - Станимир Стоилов, определи
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Казахстан е на правилен път

Селекционерът на националния тим на Казахстан - Станимир Стоилов, дефинира като равносилен мача с България, извоюван от " лъвовете " с 2:1 след гол на Николай Бодуров в добавеното време.

Според Мъри, казахстанският народен тим се развива вярно, футболиститe демонстрират огромно предпочитание и отборът има положителни шансове за идната Лига на Нациите.

" Смятам, че мачът беше равносилен. През първото полувреме не успяхме на намерим правилния темп, да вършим правилните решения. Но както към този момент споделих, при някои футболисти физическото положение е доста неприятно. През второто полувреме вдигнахме равнището, започнахме да играем по-активно, вкарахме и гол. Имахме и други моменти да отбележим, които трябваше да осъществяваме. И когато ти имаш такива моменти - един на един против вратаря, би трябвало да взимаш вярното решение ", съобщи Мъри след срещата в Унгария.

" Но като генерална оценка мога да кажа, че момчетата се стараха, демонстрираха огромно предпочитание. Каква е оценката ми? И този мач, и другият демонстрираха, че сме на верен път. Естествено, когато в края правиш доста смени, се нарушава и организацията, и синхрона при статичните положения. Не бива да се позволява подобен лек гол като този в 93-ата ли беше, или в 94-ата минута. Но резултатът не е по този начин значим, тъй като видях това, които желаех да видя - формата, в която се намират играчите. Ще направя един по-голям разбор на всеки един от тях, ще им слага и оценки. Но те би трябвало доста съществено да се замислят върху спортната си форма.

Общата оценка на Стоилов за двата мача против Унгария и България е позитивна. Той счита, че в случай че още малко се вдигне равнището на казахстанския тим, възможностите в Лигата на Нациите не са по никакъв начин дребни.

" Смятам, че футболистите би трябвало да прибавят още в клубовете, само че като цяло това е едно доста положително начало, приключи Стоилов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР