Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по баскетболен Любомир Минчев

...
Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по баскетболен Любомир Минчев
Коментари Харесай

Любо Минчев: Целта ни си остава класиране за следващата фаза

Селекционерът на мъжкия ни народен тим по баскетболен Любомир Минчев съобщи, че главната цел пред отбора си остава класирането за идващия кръг от квалификациите за Световното състезание в Китай следващата година, съобщи кореспондент на БГНЕС. В последните два решителни мача от Група F българите одобряват състава на Исландия на 29 юни в „ Арена Ботевград “, а три дни по-късно „ лъвовете “ гостуват на Чехия.

Първите три отбора в класирането не престават за идващия стадий на квалификациите, като ще образуват нова група с първите три класирани от потока на Франция, Русия, Босна и Херцеговина и Белгия.

„ Това е нашата цел, пред нас не стои нищо друго. Успяхме да победим, въпреки и мъчно в Исландия, и оставаме единственият отбор, който ги е победил там. Това обаче не ни подсигурява, че тук ще ни бъде елементарно. Напротив, те са много твърд тим, разполагат със състезатели, които играят в мощни шампионати и се оправят добре “, разяснява наставникът на България, който съобщи изрично, че идващият ни противник изобщо не трябва да бъде подценяван.

„ Това не е Исландия от преди 20 години. При тях нещата вървят в много позитивна посока. Записаха победа над Сърбия, един или два пъти се класираха за финалите на Евробаскет. Отборът им е много сериозен и това, че те победиха два пъти подред вкъщи Финландия и Чехия го потвърждава “, добави още експерта, който разкри и имената на 14-те баскетболисти, на които ще разчита за идните мачове.

Новите имена в състава спрямо втория цикъл от квалификациите са Христо Захариев, Венцислав Петков и Божидар Аврамов. Любомир Минчев посочи, че е приказвал с Цветомир Чернокожев преди месец и половина, като ангажимента с него е да помогне в подготовката и по-късно да се причисли към състава на 18-годишните. Селекционерът разкри, че Деян Карамфилов и Николай Стоянов също ще се причислят към лагера, с цел да може тимът да води естествен подготвителен развой. Мартин Маринов и Асен Великов, които бяха в групата за предходните мачове, този път не попадат в състава. Липсва и Павлин Иванов, който е с травма. Павел Маринов и Дий Бост ще стартират по-късно подготовка, тъй като не са завършили сезона с клубните си тимове. Неясна е и датата на присъединението към отбора на Александър Везенков.

„ Поддържаме непрекъсната връзка с Везенков, както и с останалите играчи, които се състезават в чужбина. Не мога обаче да ви разкрия нищо повече, тъй като това, което съм коментирал с него не е за – по този начин да се каже „ всеобща консумация “. Наистина сега не мога да споделя какво чакам и какво може да стане “,

Ето и групата за мачовете с Исландия и Чехия: Дий Бост (Страсбург, Франция), Станимир Маринов (Левски Лукойл), Венцислав Петков (Балкан), Божидар Аврамов (Левски Лукойл), Чавдар Костов (Работнички, Македония), Павел Маринов (Стяуа, Румъния), Златин Георгиев (Рилски спортист), Христо Захариев (Балкан), Александър Янев (Берое), Димитър Димитров (Академик Бултекс), Александър Везенков (Барселона, Испания), Цветомир Чернокожев (Академик София), Станислав Ваклинов (Академик Бултекс), Николай Вангелов (Куоре Наполи, Италия).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР