Селекционерът на женския ни национален отбор по футбол Силвия Радойска

...
Селекционерът на женския ни национален отбор по футбол Силвия Радойска
Коментари Харесай

Силвия Радойска: На женския национален отбор му предстоят много победи и щастливи моменти

Селекционерът на женския ни народен тим по футбол Силвия Радойска похвали " трикольорките " за представянето им по време на шампионата в Алания, където те реализираха две победи и една загуба.

На турска земя българките надиграха съставите на Хонконг и Северна Македония, а в последната си среща отстъпиха на Косово. В изявление Радойска разкри, че точно триумфа против западните ни съседи е бил най-сладък.

" В трите мача тимът игра извънредно добре. Спечелихме два от тях. Момичетата се показаха почтено с играта си, бяха доста стимулирани и търсеха успехите и в трите мача. Смятам, че това е най-положителното показване досега. Най-сладката победа и най-емоционалният мач беше против Република Северна Македония, когато победихме 2:1 с гол в последните минути. Смятам, че девойките демонстрираха темперамент, търсеха триумфа до края и в последна сметка тимът беше заплатен. Макар и с малко шанс, само че пък това заучено състояние, което работихме в тренировките преди мача се получи ужасно. И се получи извънредно прочувствена победа за нашия тим ", съобщи Силвия Радойска.

Треньорката на българките изрази също по този начин и оптимизъм, че през 2023-та година тимът ще съумее да реализира поставените си цели, които са свързани с положително показване в дебютното издание на Лигата на нациите при дамите.

" Целите за националния тим постоянно са били най-високи. Аз и моят екип постоянно сме търсили успеха от всеки един дуел досега. Но срещнахме много мощни противници. Сега с новите формати в европейските квалификации и с новия шампионат Лига на Нациите, ще срещнем сформира от нашата класа и считам, че с тях можем да се надиграваме и да реализираме задачите, които си слагаме. На националния тим за дами му предстоят доста щастливи моменти и победи ", съобщи селекционерът на националния тим.

" Едно момиче е с травма след шампионата. Биляна Пенчева е с разтегнати връзки на коляното от срещата с Република Северна Македония, до момента в който Мирела Моева беше с вирусно заболяване и не игра в срещата с Косово ", приключи Силвия Радойска.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР