Селекционерът на Иран Карлош Кейрош за трети пореден Мондиал ще

...
Селекционерът на Иран Карлош Кейрош за трети пореден Мондиал ще
Коментари Харесай

Лудият път на Карлош Кейрош към Световното първенство в Катар

Селекционерът на Иран Карлош Кейрош за трети следващ Мондиал ще изведе азиатската страна на най-голямата футболна сцена, само че за разлика от предходните два пъти португалският експерт трябваше да мине по много по-различен път, с цел да го забележим край страничната линия в Катар.

В интервала 2011-2019 година Кейрош беше непроменяемо отпред на Иран, като оказа помощ на страната да се класира за първи път в историята си на две поредни Световни шампионати (2014 и 2018), като преди четири години в Русия само гол в последните минути на Испания попречи на иранците да излязат от груповата фаза.

През 2019 година обаче след загубата в полуфиналите на Купата на Азия от Япония Кейрош напусна поста си след тъкмо 100 мача отпред на отбора.

От този миг нататък стартира и дългият път на португалеца към Световното състезание в Катар, който включва несполучливи опити да класира тимовете на Колумбия и Египет за Мондиала преди още веднъж да поеме Иран.

Броени дни след раздялата с Иран Карлош Кейрош стана новия селекционер на Колумбия, а задачата пред него бе да изведе тима до трето следващо присъединяване на Световно състезание. " Лос кафетерос " започнаха квалификациите в зона КОНЕМБОЛ с триумф над Венецуела и тъждество против Чили, само че последваха тежки провали от Уругвай (0:3) и Еквадор (1:6), които костваха работата на Кейрош. Колумбийците по този начин и не се възвърнаха от слабия си старт и в последна сметка останаха без място на Мондиала в Катар, откакто приключиха на 6-та позиция в квалификациите.

През септември 2021 година португалският експерт одобри предизвикването, наречено Египет, само че още веднъж претърпя провал в упоритостта си да доближи до Световното състезание с Мохамед Салах и компания. " Фараоните " отстъпиха с дузпи на Сенегал през февруари в решителната борба за място в Катар, а след този неуспех договорът на Кейрош бе разтрогнат по взаимно единодушие.

Така стигаме до 7 септември 2022 година, когато Карлош Кейрош за повторно в кариерата си застана отпред на Иран и стана ясно, че ще изведе отбора на трети следващ Мондиал, въпреки че заслугата за класирането за шампионата в Катар бе напълно на хърватина Драган Скочич.

Със сигурност обаче Кейрош и Иран ще желаят да не помнят по най-бързия метод първия дуел на отбора на Световното състезание в Катар, откакто азиатската страна бе схваща с 2:6 от тима на Англия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР