Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди е

...
Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди е
Коментари Харесай

Силвано Пранди: Братоев може да изиграе важна роля за България

Селекционерът на българския народен тим по волейбол Силвано Пранди е на мнение, че Георги Братоев може да изиграе значима роля за отбора по време на олимпийската подготовка в Берлин. Италианският експерт разкри, че е видял, че в самия Братоев е имало неустановеност дали да се отзове на повиквателната и да причисли към тима, само че Любо Ганев му е вдъхнал спомагателна сигурност, което е помогнало.

" От през днешния ден към този момент сме в цялостен състав. Към тима се причислиха Виктор и Цветан. Това, което мога да кажа за тези първи дни на лагера, че състезателите са в положително физическо положение. В тези 5-6 дни, които имаме за тренировки, уповавам се да съумеем да създадем една единодушие и да изградим визия и система за идната подготовка.

Любо Ганев е огромен човек и явно има по-голям потенциал от мен. За това очевидно той съумя да убеди Георги Братоев да играе. Истината е, че през последния месец няколко пъти имах диалози с Георги. През цялото време усещах, че той вътрешно има предпочитание да се включи. Но имаше и неустановеност дали ще успее да се впише в групата и да се показа добре. В него явно имаше този спор, това беше значимо за мен. Това, което направи Любо, бе да му вдъхне спомагателна сигурност, с цел да може той самичък да вземе своето решение.

Георги е една значима фигура в този тим. Вярвам, че в случай че всичко е наред той ще попадне измежду тези 14, които ще пътуват за Берлин. Ако би трябвало да се върна 5 месеца обратно, не го взех на олимпийската подготовка във Варна, защото той не бе в положително физическо положения. Сега, това не е по този начин и считам, че Георги може да помогне на този тим и да изиграе значима роля.

Със сигурност считам, че тимът може да издържи на този маратон от мачове. А дали ще спечелим всички мачове, мъчно е да се кажа. Към момента възможностите са 1 към 8, като на другите тимове. Отборите нямат право на неточност. Докато не завърши шампионата, всичко е допустимо ", съобщи Пранди.
 Цветан Соколов: Празници са, само че всички сме тук, с цел да играем за България
Цветан Соколов: Празници са, само че всички сме тук, с цел да играем за България

" Чувствам се малко изтощен "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР