Илиан Илиев вече окончателно се легитимира като един от тримата

...
Илиан Илиев вече окончателно се легитимира като един от тримата
Коментари Харесай

Илиан Илиев се нареди до Моканов и Никола Спасов

Илиан Илиев към този момент дефинитивно се легитимира като един от тримата най-успешни треньори на Черно море в историята му, откакто стана ясно и на доктрина, че отборът ще приключи в тройката на актуалното елитно състезание.

До този миг „ моряците “ бяха ставали два пъти трети в А група, откогато е основана през 1948 година. Пет по-късно под управлението на Иван Моканов Черно море приключва на трето място и играчите получават бронзови грамоти.

През 2009 година Никола Спасов също класира отбора трети, само че този път футболистите са наградени с бронзови медали.

През 2024 година Черно море ще стане вицешампион или ще финишира трети, като в първия случай това ще е най-хубавото му класиране в групата на майсторите.

Тук е значимо да се означи, че през това състезание Черно море усъвършенства и три клубни върха – за най-вече победи, за най-вече победи вкъщи и за минимум загуби. Три кръга преди края тимът се намира и на три попадения от върха за най-вече голове в един шампионат.

Всичко това приказва за прекрасно свършена работа от страна на Илиан Илиев и демонстрира по безапелационен метод, че се е справил безупречно в най-силния си треньорски сезон в елита.

Разбира се, това нямаше да бъде допустимо и без играчите, само че е видно, че Илиан ги е успявал да ги убеди в своите хрумвания, с цел да могат те да ги пресъздават на терена.

Ето и тези, които пренаписаха историята на Черно море през паметния сезон 2023/2024:

Старши треньор: Илиан Илиев, помощници: Петър Костадинов, Веселин Бранимиров и Боян Пейков

Изпълнителен шеф: Пламен Андреев

Вратари: Иван Дюлгеров, Християн Славков

Защитници: Виктор Попов, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов, Дани Мартин, Марин Дичев, Росен Стефанов

Полузащитници и нападатели: Даниел Димов, Васил Панайотов, Пабло Гарсия, Мазир Сула, Андреяс Калкан, Илиан Илиев-младши, Едгар Пашеко, Мишаел Алвес, Брено Тейшейра, Уеслен Жуниор, Атанас Илиев, Исмаил Иса, Николай Златев, Велислав Василев, Мартин Милушев, Берк Бейхан, Матеус Машадо, Алекс Фернандес

Недко Петров, petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР