Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кърстаич е

...
Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кърстаич е
Коментари Харесай

Кърстаич получи отказ от двама играчи, родени в чужбина

Селекционерът на българския народен тим по футбол Младен Кърстаич е получил отвод от двама играчи, които са родени в чужбина. Става въпрос за Индиана Василев и за Крис Попов. Кърстаич е желал да ги извика за идните мачове с Литва и през юни. Това са квалификации за Евро 2024.

22-годишният Индиана Василев играе като крило за тима си Сейнт Луис Сити в МЛС. От началото на сезона той има 13 мача и 2 гола. Индиана е наследник на някогашния футболист на Сливен от началото на 90-те години Денчо Василев.

Според Българска телеграфна агенция Индиана се е зарадвал и е благодарил за вниманието. И е подчертал, че не затваря вратата да играе за България, като в напълно близко бъдеще тематиката може да бъде коментирана още веднъж, само че сега избира да се концентрира върху акомодацията си в Сейнт Луис, защото това е ново място за него и той кара първия си сезон в клуба.

Индиана Василев беше канен в националния тим на България и от Георги Дерменджиев. Тогава той отново отхвърли.

Крис Попов е на 18 години, роден е през 2004-а година в Уелс. На 11 години е признат в академията на Манчестър Юнайтед, само че на 16 е освободен. Отива в Лестър и още в първия си сезон вкарва 20 гола в 24 мача за тима до 18 години. В момента играе за отбора до 23 години, като е употребен или на върха на офанзивата, или като втори нападател.

Към момента има 3 мача за младежкия народен тим на Уелс. През предходната година той е бил следен и от селекционера на Уелс Робърт Пейдж.

Младокът е благодарил на Кърстаич за вниманието и също е оставил отворена малка врата. Той е обяснил, че ще вземе решение коя страна да съставлява, когато направи и крачки в мъжкия футбол.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР