Селекционерът на българския женски национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели

...
Селекционерът на българския женски национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели: Новото ни поколение трябва да се калява и развива

Селекционерът на българския женски народен тим по волейбол Лоренцо Мичели даде изявление за формалния уебсайт на БФ Волейбол ден преди отпътуването на отбора ни за олимпийската подготовка в Токио.

" Лъвиците " попаднаха в една група със съставите на Белгия, Турция, Бразилия, Япония, Перу, Аржентина и Пуерто Рико, от които единствено два ще заслужат квоти за ЛОИ Париж 2024.

В групата на България попаднаха и няколко девойки, родени през 2005 и 2006 година, а Мичели изясни това си решение с обстоятелството, че те са " бъдещето на тима " и могат да натрупат опит в борби с тежки противници.

" Поканих шест нови състезателки, които са родени през 2005 и 2006 година. Това е бъдещето на нашия тим. Трябва да видят какво е народен тим. Какво е да играят против противници на международно равнище. В групата ни има четири доста мощни отбора – Япония, Бразилия, Турция и Белгия. С белгийките може да се оправим. В мачовете с другите три би трябвало да дадем над 100 % от себе си. Излизаме на корта, с цел да побеждаваме. В такива мачове се натрупа опит. Когато сложим на хартия имената, противниците ни превъзхождат. Но това не значи, че се предаваме. Новото ни потомство би трябвало да се калява и развива ", стартира Мичели.

" Атмосферата е доста добра. Момичетата се стараят. Всички са окуражени. Нашият план е да гледаме в бъдещето. В мачовете в Япония би трябвало да запазим ранкинга и да опитаме да спечелим оптимално доста дуели. Напрежението отмина след сполучливото ни показване в Лигата на нациите и Европейското състезание. Сега би трябвало да се забавляваме и да браним флага на България ", продължи италианският експерт.

Селекционерът на " трикольорите " за следващ път разяснява и, че целта сега е да се построи един нов тим със състезателки от ново потомство.

" За идната година вратата е отворена за всички, които бяха с нас през тази. Ще забележим и по кое време младите ще бъдат в действителност подготвени. Изграждането на ново потомство е целта в нашия план. Искам новият ни тим да увеличи равнището си и да построи нрав на победител ", приключи Лоренцо Мичели.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР