Секретен доклад, свързан с Русия, предизвика нов скандал между президента

...
Секретен доклад, свързан с Русия, предизвика нов скандал между президента
Коментари Харесай

Секретен доклад за Русия скара ФБР и Тръмп

Секретен отчет, обвързван с Русия, провокира нов скандал сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и ФБР. За първи път разследващото бюро влезе в задочна словесна битка с господаря на Белия дом поради проектите републиканците да разпространят секретния документ за съветската спекулация, в която забъркан американският президент.

Щатското министерство на правораздаването и ФБР са надвишили пълномощията при следствие на някогашен консултант на Тръмп по отношение на съветската спекулация. Това е заключението на отчета, който републиканците упорстват да бъде разгласен, съобщи Българска национална телевизия.

Според демократите, отчетът не е цялостен, а изказванията в него са подвеждащи. Директорът на ФБР Кристофър Рей съобщи, че изпитва " съществено безпокойствие " за наличието на отчета. И по този начин за първи път влезе в борба с американския президент. А Рей беше номиниран за поста точно от Доналд Тръмп, откакто американският президент уволни предшественика му Джеймс Коми.

Според източници, близки до Белия дом, през последните дни Рей е увещавал Тръмп отчетът да остане конфиденциален. В медиите към този момент се появиха изказвания, че американският президент е за разгласяване на документа. Сега неговата администрация изследва отчета. И до края на седмицата американският президент би трябвало да реши дали секретното изследване да бъде разгласено обществено.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР