Секретарят на Върховния съвет за национална сигурност на Иран обяви,

...
Секретарят на Върховния съвет за национална сигурност на Иран обяви,
Коментари Харесай

Иран предупреди: Израел ще съжалява, ако продължи да атакува Сирия

Секретарят на Върховния съвет за национална сигурност на Иран разгласи, че Израел ще съжалява, в случай че продължи да атакува армията на Сирия и нейните съдружници, оповестява " Ройтерс ".

Иран и Русия поддържаха сирийския президент Башар Асад в 7-годишната война против бунтовниците и терористите.

Но Израел, който е все по-загрижен, че неговият зложелател Иран може да откри дълготрайно военно наличие в северната му съседка, съобщи, че през последните две години е направил повече от 200 набези против ирански цели в Сирия.

" Ционисткият режим се пробва да сътвори рецесия в Сирия и предприе стъпки за директно подкрепяне на терористични групировки и удряне на сирийската войска и сили, които се борят с тероризма ", посочи Али Шамхани, който е секретар на Върховния съвет за национална сигурност на Иран.

" И в случай че продължава, ще срещне реакции, които ще накарат Израел да съжалява ", подчертал той, без да прецизира какво може да значи това.

Върховният съвет за национална сигурност, управляван от президента Хасан Рохани, взема решение каква да е външната политика и политиката за сигурност на Иран дружно с висшия водач Али Хаменеи.

Шамхани е коментирал по време на среща с съветския си сътрудник Николай Патрушев в Техеран.

Русия разгласи в понеделник, че ще достави на Сирия система за противовъздушна защита С-300 макар безапелационните възражения от страна на Израел, седмица откакто Москва упрекна еврейската страна, че косвено е отговорна за свалянето на съветския боен аероплан Ил-20 от сирийската противовъздушна защита, при което починаха 15 съветски военнослужещи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР