Секретарят на Съвета по национална сигурност и отбрана на Украйна

...
Секретарят на Съвета по национална сигурност и отбрана на Украйна
Коментари Харесай

Украйна потвърди, че в Крим са загинали ирански инструктори

Секретарят на Съвета по национална сигурност и защита на Украйна Алексей Данилов удостоверява в изявление за " Гардиън ", че в Крим са починали няколко ирански военни инструктори, които са обучавали съветски военни да работят с дронове-камикадзе Shahed-136.

" Джерусалем пост " заяви през октомври, базирайки се на украински чиновник, че в Крим са убити 10 ирански инструктори. Публикацията се появи, откакто американските и украинските управляващи предизвестиха, че иранците образоват руснаци в Крим. 

" Вашингтон поуст " заяви тази седмица, позовавайките се на западните служби, че Русия и Иран са сключили загадка договорка, че в Русия би трябвало да стартира произвеждане на дронове и това би трябвало да се случи до няколко месеца. Иран е сключил с Русия контракт за доставка на балистични ракети Fateh-110 и Zolfaghar. Заедно с това Иран ще достави в Русия дронове Muhajer-6 и Shahed-136.

Първоначално Иран отхвърляше съществуването на свое оръжие в Украйна, по-късно призна, че е доставил " малко количество " дронове в Русия няколко месеца преди войната. Властите в Техеран не престават да отхвърлят, че са пратили инструктори. 

По мотив последните информации за починали инструктори в Крим съветският губернатор на полуострова Сергей Аксьонов съобщи, че " това е феерично бълнуване ". 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР