Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев положи цветя пред паметната

...
Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев положи цветя пред паметната
Коментари Харесай

Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев положи цветя пред паметната плоча на полк. Кирил Чамишки

Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев постави цветя пред паметната плоча на полк. Кирил Чамишки, намираща се при Регионална работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, в символ на респект към починалите пожарникари в осъществяване на своя дълг.

В церемонията взеха присъединяване и шефът на РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ инж. Георги Пармаков,  гл. инспектор Боян Кондуров, шеф на РС ПБЗН, заместник-областният шеф на Благоевград Слави Христов, шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Георги Кандев, полк. Митко Балтов, пълководец на Бригадно командване – Благоевград, заместник-председателят на Общински съвет Кирил Ваклинов, чиновници на пожарната, жители.

Водосвет за здраве бе отслужен от свещениците на благоевградския храм „ Въведение Богородично “ отец Андон Шавулев и отец Петър Стефанов.

Ритуалът се организира всяка година във връзка професионалния празник на пожарникарите – 14 септември и Седмицата на пожарната сигурност.

През 1995 година датата 14 септември е оповестена за професионален празник на българските пожарникари. Това става с решение № 385 на Министерския съвет на Република България.

Ежегодно на тази дата българските пожарникари от цялата страна означават своя празник тържествено и с разнородни начинания – отслужване на водосвети за здраве и триумф, поднасяне на венци и цветя в памет на починали сътрудници пожарникари, награждаване на чиновници от ГДПБЗН и териториалните звена ПБЗН, срещи с ветерани и доста други.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР