Две млади жени с изключително високорискови бременности спасиха екипите на

...
Две млади жени с изключително високорискови бременности спасиха екипите на
Коментари Харесай

Две родилки бяха спасени в Майчин дом след усложнения при бременността

Две млади дами с извънредно високорискови бременности избавиха екипите на " Майчин дом ", оповестиха от лечебното заведение.

Първият комплициран случай е обвързван с рисково ниски стойности на тромбоцитите (тромбоцитопения) при 36-годишна жена от Велико Търново.

Бременността на дамата протича леко, до момента в който в седмия месец посредством кръвни проучвания не се откриват ниски равнища на тромбоцитите и нарушаване в кръвосъсирването. Жената е приета в болница два пъти в болничното заведение във Велико Търново и е ориентирана към " Майчин дом ", където също пролежава за малко. По проект е трябвало да постъпи „ Майчин дом “ месец преди раждането, само че заради прибързано приключване на околоплодните води, е призната по неотложност в 38-а гестационна седмица.

" В дадения случай майката и бебето са като скачени съдове, когато тя е зле и то също е в риск. Бебето също е предразположено към ниски стойности на тромбоцити и има огромен риск незабавно след раждането да стартира да кърви. И тези бебета би трябвало да бъдат извадени оптимално бързо, с цел да не страдат “, това изясни доктор Любомир Джеров, акушер-гинекологът, направил секциото, представен от Българска национална телевизия.

Вторият случай е 26-годишна жена от Берковица, на която е направено незабавно цезарово сечение в 33-та гестационна седмица. заради отлепване на плацентата. Това е тежко животозастрашаващо положение както за майката, по този начин и за бебето, в множеството случаи е съпроводено с детска смъртност. Родоразрешаването е осъществено от екипа на проф. доктор Иван Костов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР