Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев бе отличен по време

...
Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев бе отличен по време
Коментари Харесай

Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев с престижна награда от Асоциация на българските градове и региони

Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев бе отличен по време на гала на Годишните национални награди на Асоциация на българските градове и райони, провела се в община Правец.

Полученото самопризнание е вследствие на сериозните старания и постигнатите високи резултати през последните две години в посока цифровизация и сигурност на услугите, предлагани от Община Благоевград.

„ Приемам премията с голяма признателност и с ясното схващане, че на първо място тя е отговорност. Едно такова отличие сигурно е сериозен тласък да продължим да работим в посока въвеждане на нови електронни услуги и надграждане на съществуващите такива. Във времена като днешните, когато светът става все по-глобален, дигитализацията е от особена значимост, защото тя дава опция всеки един човек да употребява обществените услуги на администрацията, без значение къде се намира в даден миг. Това икономисва доста неудобства, в това число отпада нуждата жителите да отделят от времето си и да се редят пред гишета “, разяснява Дейвид Арабаджиев.

Той получи наградата от Ергин Емин, изпълнителен шеф на АБГР.

Една от сериозните стъпки, извървени от Община Благоевград през последните няколко месеца в посока цифровизация е въвеждането на платформа за електронен банкет в детските заведения.

Съвсем скоро жителите на Благоевград ще могат да подават документи по електронен път за прилагане на обществените услуги, предлагани от Общината. Нововъведението ще разрешава на всеки искащ да се запознае в елементи с другите благоприятни условия в помощ на нуждаещи се.

Предстои да бъде осъществен и план „ Интегриран градски превоз на град Благоевград “, вследствие на което спирките, обслужващи автобусните линии ще бъдат снабдени с електронни табла, даващи точна и ясна информация за разписанието и придвижването на рейсовете по минути. Същите ще бъдат снабдени и с гласова система, която ще бъде в помощ на незрящите хора. В рамките на същия план ще бъдат закупени 6 извънредно съвременни електробуса и ще бъдат построени три двойни зарядни станции.

Община Благоевград интензивно работи и в посока разширение на обсега на видеонаблюдението в града и покрайнините му, внедряване на доста аналитични функционалности, както и създаване на нов извънредно съвременен уебсайт в интерес на жителите и гостите на регионалния център.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР