Сегашният ръководител на комисията за борба с корупцията (КПКОНПИ) Сотир

...
Сегашният ръководител на комисията за борба с корупцията (КПКОНПИ) Сотир
Коментари Харесай

Когато Цацаров и Гешев останат без бухалки

Сегашният началник на комисията за битка с корупцията (КПКОНПИ) Сотир Цацаров, също и някогашен основен прокурор, и Иван Гешев - сегашен, имат общ и обикновен професионален бекграунд: демонстративно безучастие по дългата поредност от корупционни кавги, които създадоха ГЕРБ и Движение за права и свободи през последните години, и целенасочени репресивни акции против техните съперници.

Падането на остарялата власт тази година и вероятността действително да бъде образувана нова и кардинално друга очевидно разклати спокойствието им. Не единствено поради откритото желание най-сетне да им бъде потърсена отговорност, само че и поради извънредно рисковата за тях опция да останат без главния си предмет на активност - да експлоатират зависимостите на хората в ръководството.

Тази нова за двамата ръководители на двата репресивни органа обстановка ражда и занимателни моменти. Спотаилата се в интервала на неустановеност за това накъде ще задуха вятърът КПКОНПИ в последно време стартира интензивно да " открива " нагласени поръчки в локалната власт. Може би с вярата, че в случай че принесе в жертва някой и различен кмет от ГЕРБ, ще омилостиви новите политически " господари ". Цацаров към този момент го е правил като основен прокурор - когато държавното управление на Орешарски пристигна на власт, разгласи показни, само че кухи следствия против Борисов ( който " самичък си го беше избрал " ) и правилния му тогава Цветанов.

Шефът на КПКОНПИ не разполага и с кой знае какъв брой благоприятни условия - може да бъде заменен с нормално болшинство в Народното събрание. През октомври Цацаров заплаши с каузи Антикорупционния фонд поради следващия епизод от разследването-диагноза за превзетата страна " Осемте джуджета ". Тази седмица Държавният департамент на Съединени американски щати удостои със специфичното си отличие в региона на битката с корупцията съоснователя АКФ Николай Стайков. Нещо като: двама борци с корупцията - единият е непотребен.
Реклама
Гешев, който разполага с повече време - най-малко до избора на нов Висш правосъден съвет, се появи с изявление в " 24 часа " също като сменен - с университетски размишления за правовата страна, разделянето на управляващите и подготвеност за присъединяване в полемики за промени. Няма и помен от индивида с каскета, който щеше да отърве народа от неговите изедници

Което в действителност е доста добър знак - наподобява, че бухалките към този момент не правят работа.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР