Сегашният курс на американската администрация срещу Иран е равносилен на

...
Сегашният курс на американската администрация срещу Иран е равносилен на
Коментари Харесай

Байдън: Политиката на Тръмп към Иран ни тласка към бедствие

Сегашният курс на американската администрация против Иран е равностоен на злополучие, което президентът Доналд Тръмп навлече самичък на себе си. Тази позиция е изложена в изказване, оповестено в четвъртък от някогашния вицепрезидент Джоузеф Байдън, който се стреми да бъде номиниран за претендент от Демократичната партия на президентските избори през 2020 година.

" Иранската тактика на президента Тръмп е злополука, наложена от него, " сподели Байдън, чиято известност е доста по-висока от тази на останалите 24 претенденти за висша държавна работа на демократите. " Америка в Близкия изток се интересува от две витално значими неща: попречване на рухването на нуклеарните оръжия в ръцете на Иран и гарантиране на стабилността на енергийните доставки през Ормузкия пролив.

" Тръмп даде обещание, че излизането от [ядрената] договорка и налагането на наказания ще постави завършек на експанзията на Иран в района. Те обаче [иранците], в противен случай, стават все по-агресивни ", добави Байдън. " Тръмп, с напускането си от дипломацията, усили вероятността от въоръжен спор [с Техеран]. Най-малко на Съединени американски щати им би трябвало война в Близкия изток [САЩ] ", заключи той.

В сряда американското министерство на защитата заяви за изпращането в Близкия изток на спомагателни Противовъздушна отбрана системи, безпилотни летателни апарати и самолети за събиране на разследващи данни. Както е посочено в Пентагона, това ще бъде направено в сходство с решението, оповестено в понеделник, за изпращане на 1000 американски бойци в района във връзка със обстановката към Иран.

По-рано държавният секретар Майкъл Помпео съобщи, че Съединени американски щати обмислят всички благоприятни условия за противопоставяне на Иран в района, в това число военните. Той даде ясно да се разбере, че Вашингтонската администрация няма да се обърне към депутатите за позволение за осъществяване на възможни военни интервенции против Техеран, аргументирайки позицията си, като пази американските ползи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР