Сегашните варианти показват, че коронавирусът, за съжаление, не е нещо,

...
Сегашните варианти показват, че коронавирусът, за съжаление, не е нещо,
Коментари Харесай

Д-р Трифон Вълков: Не можем така лесно да отпишем коронавируса

„ Сегашните разновидности демонстрират, че коронавирусът, за жалост, не е нещо, което към този момент може по този начин елементарно да отпишем. “ Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria инфекционистът доктор Трифон Вълков. Той уточни, че водещи в региона експерти не предвиждат на този стадий завършек на пандемията.

„ Процентът на позитивни проби за COVID-19 в Европа е почти същия, колкото и у нас. Не мога да кажа, че ние тестваме малко повече или малко по-малко. 10% позитивни проби е въпреки всичко сериозен % “, означи доктор Вълков.

 
Дали човек е боледувал от ковид, дали е ваксиниран с ваксина, има своето място във връзка с това по какъв начин човек ще прекара една следваща среща, по какъв начин би я възприел организмът. Но точно тези разновидности, които върлуват сега, ни демонстрират, че имунната система въпреки всичко позволява, и има разновидности, в които се стига до пробиви в имунитета.
„ Според разнообразни данни на реномирани журнали, подобен пробив се следи сред 30 и 40 %, съгласно субтипа или разновидността, с който човек се среща “, посочи инфекционистът.

 
Тези разновидности, които сега се постановат - BQ.1.1, субтип на BA.5 разновидността на Омикрон, който се характеризира с рисково висока дарба за предаване от човек на човек, ни демонстрираха, че имунната ни система не е в положение на 100% да ни защищити, било то след преболедуване или след слагане на ваксина. Неслучайно, към тези субтипове бяха преадаптирани новите разновидности на имунизациите.
Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР