Сегашната позиция на Китай по отношение на продължаващата война е

...
Сегашната позиция на Китай по отношение на продължаващата война е
Коментари Харесай

Кулеба: Позицията на Китай относно руската война е по-изгодна за Украйна

Сегашната позиция на Китай във връзка с продължаващата война е по-изгодна за Украйна, в сравнение с за Русия.

Това сподели Дмитро Кулеба, министър на външните работи на Украйна, оповестява Укринформ, базирайки се на изявление на министъра за Интерфакс-Украйна.

„ Кой печели от актуалната позиция на Китай? Разбира се, това е Украйна, а не Русия. Русия би желала да види доста по-голям ангажимент. Бихме ли желали да забележим повече от Китай? Разбира се, че бихме. Но, претегляйки реалистично обстановката, ние разбираме, че актуалната позиция е тази, с която можем да работим “ , сподели ръководителят на украинската дипломация.

В същото време Кулеба означи, че в случай че Китай поддържа съветската експанзия против Украйна под каквато и да е форма, това ще има гибелен резултат върху двустранните връзки.

Също по този начин, съгласно ръководителя на външното министерство, липсва постоянен контакт сред водачите на Украйна и тези на Китай и Индия.

„ Ние предлагаме тези договаряния, само че те се задържат по политически аргументи. Позицията на Индия е същата като тази на Китай – с нея може да се работи. Аз, несъмнено, имам въпроси по отношение на закупуването на нефт, само че аргументът на Индия е елементарен: „ Европа купува, за какво ние да не можем? " Така че е комплицирано. Но виждаме и позитивна динамичност там, да вземем за пример отводът на индийската военна промишленост да си сътрудничи с Русия по редица планове " , акцентира министърът.

Кулеба означи, че политическата позиция на Индия постоянно е била ясна – те отстояват териториалната целокупност на Украйна.

Както беше обявено, от началото на широкомащабната съветска инвазия в Украйна Китай разгласи неутралитет, отказвайки да даде военно-техническа, финансова и друга материална помощ на която и да е от страните.

На 22 септември Пекин прикани за мирни договаряния сред страните в " спора ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР