Сегашната позиция на Белия дом не приема общите достижения на

...
Сегашната позиция на Белия дом не приема общите достижения на
Коментари Харесай

Калифорния планира собствен сателит срещу климатичните промени

Сегашната позиция на Белия дом не приема общите постижения на науката за климата, а Калифорния се тормози, че това може да докара до изключването на значими климатични принадлежности от NASA под натиска на президента Тръмп. Решението на щата? Да построи лична сонда за разбор.
В тирада на Срещата на върха за световното деяние във връзка с климата, губернаторът Джери Браун съобщи, че Калифорния ще пусне своя „проклет сателит“ за разкриване на замърсяване и справяне с изменението на климата. Докато той загатва за опцията още през 2016 година в забележка пътем, в този момент това е повече от просто алюзия този път. Щатът към този момент работи с Planet Labs по плана и ще разчита на Калифорнийския ръб за въздушни запаси за спомагателна помощ.

Не е несъмнено по кое време може да се употребява този спътник или какъв брой ще коства това той. А тези детайли са значими. Възможно е да няма смисъл от спътника, в случай че има смяна в управлението на Белия дом, до момента в който галактическият уред е подготвен, а спътникът може да се изправи против твърда съпротива в щатската администрация, в случай че това се окаже изключително скъпо начинание.

Колкото и дълго да завърши, планът ескалира битката сред Калифорния и администрацията на Тръмп. Двете страни бяха в прорез още през цялото време, а Белия дом даже възнамерява да анулира анулацията на Закона за чистотата на Калифорния, единствено с цел да предотврати основаването на строги стандарти за излъчванията. Щатът реагира с повече от 40 правосъдни каузи против администрацията във Вашингтон, да не приказваме за законопроекти за последователно унищожаване на изкопаемите горива и други способи за непосредствено справяне с изменението на климата. Сега федералното държавно управление би трябвало да се бори с държавна сателитна стратегия, която може да оспори тактиката на NASA като стопанин на галактическото пространство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР