Сегашната администрация на САЩ няма да прекрати американското военно присъствие

...
Сегашната администрация на САЩ няма да прекрати американското военно присъствие
Коментари Харесай

Байдън: Няма да изтегля войските от Близкия изток!

Сегашната администрация на Съединени американски щати няма да приключи американското военно наличие в Близкия изток, разяснява във вторник заместник-помощникът на държавния секретар за Близкия изток Джоуи Худ.

" Трябва да подчертая, че просто тъй като в последно време имаше толкоз доста дезинформация по тази тематика: нашите партньорства за сигурност ще продължат. Нашето постоянно военно наличие в района се поддържа повече от 70 години. И тази фундаментална действителност няма да се промени ", сподели чиновник на Държавния департамент на конференция за сигурността в Близкия изток, проведена от Атлантическия съвет на Вашингтон.

" Тъй като заканите и изискванията се трансформират, ние се приспособяваме към тях. Ето за какво в този момент имаме дребен брой войски в района, които образоват и инструктират нашите сътрудници да бъдат по-силни и по-самодостатъчни ", сподели Худ.

" Обяснението е, че остават дълготрайните ползи на Съединени американски щати, които управляват нашата политика от десетилетия. И ние ще останем ангажирани с гарантирането на свободна търговия и мореплаване, с цел да държим световната и американската стопанска система. Малко други страни имат желанието или потенциала да създадат това ".

В същото време Худ прикани съдружниците на Съединени американски щати в Близкия изток да имат по-широк взор върху това какво тъкмо би трябвало да се смята за " предизвикателство за сигурността ".

" Тъй като светът се трансформира, нашата формулировка за сигурност би трябвало да се промени. Традиционните закани за сигурността ще останат и ние ще се надигнем против тях с нашите сътрудници. "

" Можем да посрещнем провокациите на утрешния ден единствено в случай че разтеглим партньорствата си, с цел да обхванем визията на президента Байдън за застъпване на ползи и полезности, в това число поощряване на главните свободи ", добавя Худ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР