Сега сме във фазата на междуведомственото обсъждане на държавния бюджет

...
Сега сме във фазата на междуведомственото обсъждане на държавния бюджет
Коментари Харесай

Венко Сабрутев се надява ГЕРБ да не атакуват основните политики на бюджета

Сега сме във етапа на междуведомственото разискване на държавния бюджет на България, след което следва разглеждането му в комисии, съобщи пред публицисти депутатът Венко Сабрутев от парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България ", представен от БГНЕС.

Той приветства, сътрудниците си от ГЕРБ, " че разсъдъкът е надвил над предизборните пристрастености ". Сабрутев съобщи, че се надява, че ГЕРБ няма да се насочат против основните политики, планувани в бюджета, като увеличение на стандарта на живот, повишение на пенсиите и минималната работна заплата, както и рекордната финансова стратегия и спомагателните средства за опазване на здравето и обучение.

Сабрутев посочи, че предлагането за корпоративен налог е в сходство с европейски наставления и визира единствено компании с оборот над 750 милиона евро и е в синхрон с политиката на Европейски Съюз и който е против него е против Европейски Съюз.
 ГЕРБ дава още един късмет на ПП/ДБ за продължение на взаимното ръководство
ГЕРБ дава още един късмет на ПП/ДБ за продължение на взаимното ръководство

Две неща могат да ги изкарат от властта - бюджетът и корупцията

Той съобщи, че пенсиите нарастват с 11%, а оптималната пенсия остава на равнище от 3400 лв., което прави оценка като " безусловно заслужено ". Освен това, нарастването на оптималния застрахователен приход е насочено към увеличение на приходите в пенсионната система, която сега зависи от държавния бюджет, а не от самите вноски за пенсии.

В отговор на въпрос за евентуални опасности за несъблюдение на приходната част на бюджета, Сабрутев изясни, че досега осъществените бюджети и актуализации са били сполучливи и в сходство с прогнозите. Той акцентира, че бюджетът цели нарастване на виталния стандарт в страната, както и че следва финансова стратегия, която е с 50% по-голяма от тази, заложена за настоящата година.

Депутатът от ПГ на ПП-ДБ разгласи и че изцяло поддържат, който по-рано през днешния ден разгласи, че е сезирал прокуратурата поради проблема " Лукойл " и следствието на " Политико ". " Както знаете, още през вчерашния ден изискахме от Национална агенция за приходите и Агенция " Митници " да създадат нужното, да започват инспекции. Ако прокуратурата се задейства, те действително ще имат и подготвени материали ", сподели още Сабрутев и прикани прокуратурата да се задейства и по други основни проблеми в енергетиката, като " Пелетигейт " и " Турски поток ".
 Европейска комисия отхвърли да води следствие против България поради
Европейска комисия отхвърли да води следствие против България поради " Лукойл "

Все отново в случай че се окаже, че " Лукойл " заобикаля глобите, имало наказателни процедури
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР