Сега към подготовката за коронацията на Острова. Чарлз III ще

...
Сега към подготовката за коронацията на Острова. Чарлз III ще
Коментари Харесай

Пътят на новия крал към короната: Маршрутът на Чарлз III ще е по-кратък път, сравнен с този на Елизабет

Сега към подготовката за коронацията на Острова. Чарлз III ще измине по-кратък път до Уестминстърското абатство, където публично ще стане идващия крал на Англия. Маршрутът е 2 км. Шествието ще премине през Адмиралтейската арка, около площад „ Трафалгар “ и статуята на Чарлз Първи – монархът, обезглавен през 1649 година

След това - около постройката на Народното събрание, преди да дойде за религиозната работа в 11 часа сутринта. Чарлз и Камила ще се върнат по пътя, по който са пристигнали.

За съпоставяне - преди 70 години след коронацията Елизабет II и брачният партньор ѝ принц Филип обикалят Лондон по четири пъти по-дълъг маршрут от 8 км.

Специалното наличие ще покрие две тематики - Денят на храбростта и коронацията на новия английски монарх

А довечера в Бъкингамския замък има банкет за над 200 държавни и държавни глави от целия свят, пристигнали за невижданото от 70 години събитие. България ще бъде представлявна от служебния министър-председател Гълъб Донев.

Въпреки прогнозите за дъжд, близо три милиона и половина британци се чака да дойдат в Лондон, с цел да гледат коронцията онлайн. Очаква се над 43 милиона да са феновете пред екрана. 15 милиона от тях ще излязат да гледат събитието с другари в парковете и пъбовете на страната.

Преди приема за формалните си посетители, крал Чарлз организира и среща с водачи от Общността на нациите, организация на 56 страни, която той също оглавява, като в същото време ще поздрави министър-председатели и кралски представители от 14-те други страни, където той е държавен глава, в това число Австралия и Канада.

Посещението е публично по покана на президента на България Петър Стоянов

Операцията, която обезпечава разполагането на близо 30 000 служители на реда, и към 12 000 военни, която носи кодовото име Златно кълбо, се дефинира като най-мащбната по рода си проведена досега. По предварителни данни защитата на събитието е на стойност над 150 милиона паунда.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР